Toneelstof

Toneelstof is een project van het Vlaams Theaterinstituut (nu opgegaan in Kunstenpunt) dat de geschiedenis van de podiumkunsten in beeld brengt: 40 jaar Vlaamse theater- en dansgeschiedenis, gezien door de ogen van wie ze heeft (mee)gemaakt.

Tussen 2007 en 2009 maakte Thersites, de vereniging van Vlaamse podiumcritici, een reeks van drie dvd’s over de jaren zestig, zeventig en tachtig. Die werden telkens gekoppeld aan een speciaal nummer van het tijdschrift Documenta met overzichtsartikels over elk decennium. In 2010 nam VTi de fakkel over voor de jaren negentig. Het geheel is een corpus dat een fantastische inkijk biedt op evoluties in de Vlaamse podiumkunsten, en dat je hier kan doornemen:

Mocht je nog een papieren exemplaar of DVD willen, neem dan gerust contact op met simon@kunsten.be

Bekijk of lees de interviews met Vlaamse acteurs, regisseurs en andere podiumlegendes over de Vlaamse podiumkunsten in de jaren 90

... over de Vlaamse podiumkunsten in de jaren 80

... over de jaren 70

Over Toneelstof

Door een laagdrempelige inkijk in de geschiedenis van de Vlaamse podiumkunsten te bieden stippelt Toneelstof paden uit om de Vlaamse podiumkunsten te ontdekken in educatieve en andere contexten.