Bibliotheek en collecties

De bibliotheek van Kunstenpunt: naslagwerken en vaktijdschriften

Via de bibliotheek van Kunstenpunt kan je naslagwerken en vaktijdschriften over de kunsten consulteren.

Ben je over bepaalde onderwerpen op zoek naar meer informatie? Contacteer tom.ruette@kunsten.be en we verwijzen je door naar relevante werken uit onze collectie.

Op zoek naar theaterteksten? Ontleen ze bij De Theaterbib

Dankzij een samenwerking tussen OPENDOEK en Kunstenpunt werd dit jaar de collectie van het voormalige VTi (Vlaams Theaterinstituut) samengevoegd met de bestaande collectie van De Theaterbib van OPENDOEK.

De Theaterbib telt ondertussen 23.000 verschillende theaterteksten die beschikbaar zijn voor een breed publiek van zowel vrijetijdsbeoefenaars als professionals.

Theaterbib Open Doek (c) Daria Miasoedova

Ter plekke consulteren of fysiek ontlenen

Je kan je ontleende teksten en boeken terug binnen brengen in de Theaterbib of opsturen met de post. Neem via e-mail of telefonisch contact met De Theaterbib op als je uitgeleende boeken wil verlengen.

Digitaal ontlenen

Snuister door de onlinecatalogus.

Repertoireadvies

Iedereen kan de Theaterbib raadplegen voor repertoireadvies. Gezelschappen kunnen bij hen terecht in hun zoektocht naar een geschikte tekst, bijvoorbeeld voor een specifieke cast,  in een gewenst genre, over een bepaald thema, …

Op zoek naar een theatertekst op maat? Mail naar theaterbib@opendoek.be

Het archief van het Vlaams Theaterinstituut

De brochures, affiches, foto’s en het archiefmateriaal dat het Vlaamse Theaterinstituut sinds 1980 tot 2015 verzamelde, verhuist in 2023 naar het Letterenhuis in Antwerpen.

Muziekcollectie van het Muziekcentrum Vlaanderen

De muziekcollectie van het Muziekcentrum Vlaanderen verhuist in de zomer van 2023 Muziekbib van het Conservatorium in Gent.


Kunstendatabank

Wie is er actief in de kunsten in Vlaanderen? Hier vind je een uitgebreid overzicht van makers, organisaties, podiumproducties, tentoonstellingen en muziekuitgaven.