Ondersteuning en ontwikkeling van het kunsten- en muziekveld

Professioneel actief in de beeldende kunsten, podiumkunsten of klassieke muziek in Vlaanderen of Brussel? Kunstenpunt ondersteunt jou als individu, organisatie of overheid.

We informeren kunst- en muziekprofessionals over het brede kunstenveld en we brengen hen samen rond kennis en ervaringen, ook internationaal. We monitoren het veld op continue basis en voeren kort- en langlopend onderzoek rond actuele thema’s.

Kunstenpunt, voor wie?

Voor iedereen die professioneel actief is in of rond de beeldende kunsten, de podiumkunsten en de klassieke muziek, breed beschouwd. We werken voor:

  • kunstenaars en andere kunst- en muziekwerkers, in profit en non-profit;
  • beleids- en overheidsprofessionals actief in kunsten en cultuur, of in aangrenzende maatschappelijke domeinen zoals economie, toerisme en buitenlandse zaken;
  • spelers uit het onderwijs, de academische wereld, pers en publieke opinie;
  • internationale kunst- en muziekwerkers met interesse in Vlaanderen en Brussel.

Lees meer


Jaarverslagen

Welke concrete initiatieven en acties waren er in 2019? Hoeveel kunstenaars zitten er in onze database? Welke internationale bezoekersprogramma’s hebben we georganiseerd? Lees er alles over in ons jaarverslag.

Kunstendatabank

De databank telt meer dan 220.000 artiesten en organisaties actief in de kunsten in Vlaanderen en Brussel. Ontdek ook meer dan 250.000 releases, concerten, tentoonstellingen en producties.