Over Kunstenpunt

Wat doet Kunstenpunt?

Bekijk de video hier in onze videosectie en raadpleeg Nederlandse en Engelstalige ondertiteling via de ‘cc’-knop rechtsonder.

Gedreven door kennis, gebeten door kunst

Kunstenpunt is het steunpunt voor de professionele kunsten in drie disciplines: beeldende kunsten, podiumkunsten en klassieke muziek. Voor al wie in de kunsten werkt, wil Kunstenpunt een inspirator zijn, een toegankelijke en betrouwbare kennisbron, een dataleverancier en fact-checker, een steunpilaar, een verbinder en een vernieuwer.


Kunstenpunt, voor wie?

Voor iedereen die professioneel actief is in of rond de beeldende kunsten, de podiumkunsten en de klassieke muziek, breed beschouwd. We werken voor:

  • kunstenaars en andere kunstwerkers, in profit en non-profit;
  • beleids- en overheidsprofessionals actief in kunsten en cultuur, of in aangrenzende maatschappelijke domeinen zoals economie, toerisme en buitenlandse zaken;
  • spelers uit het onderwijs, de academische wereld, pers en publieke opinie;
  • internationale kunstwerkers met interesse in Vlaanderen en Brussel

Jaarverslagen

Welke concrete initiatieven en acties waren er in 2020? Hoeveel kunstenaars zitten er in onze database? Welke internationale bezoekersprogramma’s hebben we georganiseerd? Lees er alles over in ons jaarverslag.

Kunstendatabank

De databank telt meer dan 220.000 artiesten en organisaties actief in de kunsten in Vlaanderen en Brussel. Ontdek ook meer dan 250.000 releases, concerten, tentoonstellingen en producties.