A Fair New World ?!

AFNW (c) by Sadrie Alves for Kunstenpunt

De wereld is de laatste jaren sterk veranderd. Dat vraagt veerkracht, samenhorigheid en solidariteit, ook in de kunsten.

Sinds de coronacrisis gaat Kunstenpunt in het traject A Fair New World?! op zoek naar hoe we de nieuwe wereld samen kunnen vormgeven op een solidaire manier.

Dat doen we door kennis te verzamelen, experiment aan te moedigen en mensen in gesprek te brengen over hoe we ons anders en beter kunnen organiseren.Bouwen aan een nieuwe wereld

Hieronder verzamelen we ideeën, praktijken en tools die ons op weg kunnen zetten.


A Fair New Idea?!

Onder de noemer A Fair New Idea?!  schreven we vier open oproepen uit rond verschillende thema’s voor projectvoorstellen die bijdragen aan een sterk, fair en duurzaam kunstenveld als onderdeel van het programma A Fair New World?!

De resultaten en ontwikkelingen van de vier oproepen worden hier verzameld:


In gesprek over een nieuwe wereld

Op geregelde tijdstippen organiseren we bijeenkomsten en gesprekken om samen kennis en ideeën uit te wisselen rond thema’s als fair practices, duurzaamheid, digitalisering, inclusief werken …

Hieronder verzamelen we de uitkomst van die gesprekken in video’s, verslagen en samenvattingen.


Andere thema's van Kunstenpunt

Welke thema’s of dossiers onderzoekt en analyseert Kunstenpunt? Welke thema’s bepalen straks de toekomst van de kunsten in Vlaanderen en Brussel?