Tuesday Talks, online gesprekken over de toekomst van cultuur

Voor kunstenaars en de hele cultuursector zijn het cruciale maanden. Niet enkel door het coronavirus, maar ook met het nieuwe Kunstendecreet in zicht. Samen met rekto:verso en State of the Arts organiseerde Kunstenpunt tijdens de maanden mei en juni elke week panelgesprekken.

Tussen alle virtuele exploten van kunstenaars door maakten de Tuesday Talks tijd voor dialoog en reflectie. Telkens één uur door met vier sprekers, elk vanuit hun huiskamer. Live op Facebook, telkens rond een andere prangende vraag. Bekijk hieronder alle afleveringen.


Tuesday Talks?

Kunstenpunt, State of the Arts en rekto:verso willen het debat over de kunsten voeden, tussen luid protest op straat en stil overleg achter de schermen. De komende maanden worden de komende jaren worden bepaald, van de impact van het coronavirus tot de uitrol van de Visienota.

In mei en juni 2020 hielden we daarom elke dinsdag om 20u een Tuesday Talk, virtueel op de Facebookpagina van Kunstenpunt (of rekto:verso, State of the Arts). Hieronder lees je meer over de thema’s en praatgasten van elke editie.


Covid19/Impact cultuursector

Terwijl de coronacrisis zich nog volop ontrolt, probeert Kunstenpunt al een aantal zaken te analyseren. Er valt een gigantisch deel van de artistieke productie stil, maar ook van presentatie en distributie.