Checklist: werkingssubsidies

Ben je klaar om een werkingsdossier in te dienen? Doe hier de test!

Ben je klaar om een werkingsdossier in te dienen? Doe hier de test!

Hieronder kan je via de verschillende vragen testen of je klaar bent om een werkingsdossier in te dienen. Heb je een concreet begroot actieplan? Heb je de nodige zakelijke kennis in huis?

Wij helpen jou op weg! Lees er alles over in ons overzicht over het indienen van de werkingssubsidies. Of stel ons je vragen online op maandag en woensdag tijdens de Morning Coffee (update: zomervakantie van 19 juli tot 3 augustus) of contacteer ons via advies@kunsten.be.


Aan de hand van onze tijdlijn ben je weer helemaal mee.

Info die je kan helpen

Kunstenpunt maakte een samenvatting en analyseerde de nota grondig.

Alle info hierover vind je in de handleiding van het Department Cultuur, in hoofdstuk 6.

Info die je kan helpen

Sinds april 2021 is er een vernieuwde versie van KIOSK. Je zal onder meer op­nieuw ver­te­gen­woor­di­gers moeten aanstellen.

Hier vind je een overzicht van alle formulieren. Check het aanvraagformulier zeker om te weten welke vragen je moet beantwoorden.

Bij je aanvraag moet je in de bijlage een planning en begroting maken van je activiteiten en personeel. Lees zeker de handleiding van het Departement Cultuur, sectie 1.3.

Goede afspraken maken goede vrienden. Via Juist is Juist krijg je hiervoor tools aangereikt.

In juni 2020 werd een nieuwe Bestuurscode Cultuur aan de minister van cultuur aangeboden. Deze bestuurscode bestaat uit 8 basisprincipes.

Breng structuur in je uitgaven, inkomsten, bezittingen en financieringsmiddelen. Cultuurloket helpt je graag op weg.

Info die je kan helpen

Je begroting of financieel plan klopt als een bus maar is een statisch gegeven. Je zichtrekening daarentegen gaat op en neer.
Hoe weet je dat je steeds voldoende op de rekening hebt staan om aan je financiële verplichtingen te voldoen? In deze introductie toont Cultuurloket wat een kasplanning inhoudt en hoe het je kan helpen om de stand van je bankrekening te voorspellen.

Info die je kan helpen

Het auteursrecht beschermt originele creaties, de nevenrechten zijn nog iets anders. Lees er meer over bij Cultuurloket.

Info die je kan helpen

Hoe engageer je iemand voor werk of een opdracht? Laat je inspireren bij Cultuurloket.

Info die je kan helpen

Voor vragen over de juridische, zakelijke en bedrijfseconomische kant van werken en ondernemen in cultuur kun je terecht bij Cultuurloket.
Denk daarbij aan vragen over de bestuurscode Cultuur, tewerkstelling, creatie beschermen of beschermd werk gebruiken, contracteren of verschillende vormen van aanvullende financiering voor je organisatie. Ook voor het opmaken van een goede begroting en correcte (samenwerkings)afspraken, kan je bij Cultuurloket aankloppen. Je kan heel wat info terugvinden in de kennisbank van Cultuurloket en via hun opleidingen.

Info die je kan helpen

Interculturaliseren is geen einddoel voor kunstorganisaties, maar een veranderingsproces. Een integrale, transversale en structurele aanpak is hierbij cruciaal.

Hoe pas je principes van fair practice toe? We bundelden de beschikbare informatie.

Hier toch wel een overzicht van zaken waarmee je best rekening houdt.

Info die je kan helpen

Het Besluit van de Vlaamse Regering zegt: “Het landelijk en internationaal belang van een kunstenorganisatie kan betekenen dat ze een relevante internationale werking heeft, maar kan ook betekenen dat wat de kunstenorganisatie doet bijzonder en uniek is en daarom van landelijk en internationaal belang kan zijn.” Met andere woorden: geef informatie over je landelijke en/of internationale activiteiten, publiekbereik, of samenwerkingen. Óf leg uit waarom jouw organisatie zo bijzonder is dat ze van landelijk en/of internationaal belang is.

In de Landschapstekening vind je beschrijvingen van de “ecosystemen” voor elke discipline. Dit biedt je een houvast om na te denken of je positie in het veld.


Werkingssubsidies - deadline 1 december

Alle informatie over het aanvragen van werkingssubsidies 2023-2027 in één dossier voor jou gebundeld.

Online virtueel vragen stellen

Stel elke week jouw vragen aan ons op maandag en woensdag tussen 09:00 en 10:00.