Landschapstekening Kunsten 2019

Publicatie
Kunstenpunt

In de Landschapstekening Kunsten vind je een over­zichtelijke inkijk in de werking van het Vlaamse kunstenveld en zijn verschillende deelsectoren en disciplines anno 2019.

Het is een naslagwerk dat inzichten bundelt over urgente thema’s en trends, zoals de positie van kunstenaars, presentatiemogelijkheden, publieksparticipatie, gender­ gelijkheid, etnisch-­culturele diversiteit, digitalisering, het klimaatvraagstuk en andere ontwikkelingsnoden in de kunstensector.

De thema’s in de Landschapstekening zijn gebaseerd op een interactief traject waarbij gepeild werd naar de noden, de ambities en de trends die leven in het bredere kunstenveld. Al die verschillende topics zijn op een heldere en overzichtelijke manier verzameld op een poster, die mee verspreid wordt met de Landschapstekening Kunsten. Bekijk de poster op groot formaat en zoom in op alle details.

De analyse werd ontwikkeld door Kunstenpunt, met input van het Vlaams Architectuur­ instituut (VAI), het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) en Literatuur Vlaanderen (tot september 2019 bekend als het Vlaams Fonds voor de Letteren), en in dialoog met het Departement Cultuur van de Vlaamse overheid.

Je kan de volledige Landschapstekening Kunsten 2019 online raadplegen op Issuu of onderaan downloaden.