Tuesday Talk #3: Wat is Vlaamse cultuur(politiek)?

19 mei 2020
Debatonline/facebook

Inzet van Jambons kunstenbeleid is Vlaanderen cultureel opnieuw te doen stralen, zeker ook in het buitenland. Wat typeert Vlaanderen dan? Wat is precies de droom erachter? Waarom heeft de sector het zo moeilijk met een canon of een Vlaamse agenda? Over de complexe relatie tussen Vlaams-nationalisme en kunst/cultuur(beleid).

De inzet van het kunstenbeleid van minister Jambon is om Vlaanderen cultureel opnieuw te doen stralen, zeker ook in het buitenland. Wat typeert Vlaanderen dan? Wat is precies de droom erachter? Waarom heeft de sector het zo moeilijk met een canon of een Vlaamse agenda? Over de complexe relatie tussen Vlaams-nationalisme en kunst/cultuur(beleid).

Sprekers:

  • Philippe Van Cauteren, directeur SMAK
  • Rachida Lamrabet, auteur
  • Kris Cuppens, acteur-theatermaker, LUCA Drama Leuven
  • Joachim Pohlmann, kabinetschef Cultuur
  • moderator: Wouter Hillaert

Opgelet! Uitzonderlijk start deze TuesdayTalk om 19u!

Tuesday Talks?

Voor kunstenaars en de hele cultuursector zijn het cruciale maanden. Niet enkel door het coronavirus, maar ook met het nieuwe Kunstendecreet in zicht. Samen met rekto:verso en State of the Arts organiseert Kunstenpunt vanaf dinsdag elke week panelgesprekken. Live op Facebook, telkens rond een andere prangende vraag.

Tussen alle virtuele exploten van kunstenaars door maken de Tuesday Talks tijd voor dialoog en reflectie. Telkens praten we één uur door met vier sprekers, elk vanuit hun huiskamer. Vragen stellen is mogelijk.
Op het programma dinsdagavond 5 mei: hoe zullen kunstenaars de lockdown overleven?

Praktisch

Wanneer? Elke dinsdag om 20u (Opgelet, op 19 mei uitzonderlijk om 19u!)
Waar? Virtueel op de Facebookpagina van Kunstenpunt (of rekto:verso, State of the Arts). Aanmelden hoeft niet, kijken volstaat.
Waarom? Kunstenpunt, State of the Arts en rekto:verso willen het debat over de kunsten voeden, tussen luid protest op straat en stil overleg achter de schermen. De komende maanden worden de komende jaren worden bepaald, van de impact van het coronavirus tot de uitrol van de Visienota.

Samenvatting

rekto:verso schrijft over elke Tuesday Talk een samenvatting.