Tuesday Talk #4: Waarom is groter beter?

26 mei 2020
Debatonline/facebook

Grote kunstinstellingen gelden voor beleidsmakers steeds meer als het hart van de kunsten. Zo creëert minister Jambon nu ook ‘kerninstellingen’ waarvan de politiek mee de lijnen zal onderhandelen. Wat is de winst daarvan? En wat het mogelijke gevaar? Over de rol van instellingen, hun relatie tot kunstenaars en de grenzen van politisering.

Panel:

  • Cathy Coudyser, Vlaams parlementslid N-VA
  • Els Debodt, directeur hetpaleis
  • Michiel Vandevelde, choreograaf
  • Hicham Khalidi, directeur Jan Van Eyck Academie

Tuesday Talks?

Voor kunstenaars en de hele cultuursector zijn het cruciale maanden. Niet enkel door het coronavirus, maar ook met het nieuwe Kunstendecreet in zicht. Samen met rekto:verso en State of the Arts organiseert Kunstenpunt vanaf dinsdag elke week panelgesprekken. Live op Facebook, telkens rond een andere prangende vraag.

Tussen alle virtuele exploten van kunstenaars door maken de Tuesday Talks tijd voor dialoog en reflectie. Telkens praten we één uur door met vier sprekers, elk vanuit hun huiskamer. Vragen stellen is mogelijk.

Praktisch

Wanneer? Elke dinsdag om 20 u
Waar? Virtueel op de Facebookpagina van Kunstenpunt (of rekto:verso, State of the Arts). Aanmelden hoeft niet, kijken volstaat.
Waarom? Kunstenpunt, State of the Arts en rekto:verso willen het debat over de kunsten voeden, tussen luid protest op straat en stil overleg achter de schermen. De komende maanden worden de komende jaren worden bepaald, van de impact van het coronavirus tot de uitrol van de Visienota.

Moderator: Wouter Hillaert