Workshop Kruispuntdenken: de introductie

16 jun 2022
WerksessiedeBuren, Brussel
Hoe inclusief zijn we als organisatie? Hoe kan het beter en hoe pakken we dat aan?

De laatste jaren duikt het begrip “kruispuntdenken” (intersectionaliteit)* steeds vaker op wanneer we het hebben over interculturaliseren. Maar wat betekent dit precies?

In een interactieve workshop met Judy Vanden Thoren en Fadma Soussi gaan we na waar de term ‘kruispuntdenken’ vandaan komt en op welke manier dit een nuttig instrument is om je organisatie onder de loep te nemen. We hebben het over de concepten ‘identiteit’ en ‘macht’ en laten deelnemers nadenken over zichzelf en hun organisatie.

Welke machtsdynamieken spelen er in mijn organisatie? Hoe divers zijn we? Welke sociale identiteiten zijn er vertegenwoordigd? Hoe verhouden verschillende profielen zich tegenover elkaar? Hoe kunnen we inclusiever worden zonder onze eigen identiteit te verliezen?

Prangende vragen, complexe antwoorden.

Deze workshop zet je aan om zelf een denkoefening te doen en geeft je een aantal inzichten over mogelijke dynamieken in je organisatie.

Begeleiders

Judy Vanden Thoren is de oprichter van hybried. Na een gevarieerde loopbaan in de non-profit en het onderwijs legt ze zich nu toe op groepswerk en individueel coachen.

Fadma Soussi is één van de drijvende krachten achter hybried. Na een loopbaan in de zorg, lanceerde ze zich in het vormingswerk. Diversiteitssensitief coachen en faciliteren is haar passie.

Praktisch

Donderdag 16 juni, van 10 u tot 12 u.30

deBuren, Leopoldstraat 6, 1000 Brussel

Gratis. Inclusief lunch.

Inschrijven

Schrijf je hier (gratis) in

Definitie

*Kruispuntdenken gaat ervan uit dat er verschillende vormen van uitsluiting bestaan, die onderling met elkaar in wisselwerking staan. Daarom kan je niet één vorm apart aanpakken, maar moet je naar het geheel van uitsluitingsmechanismes kijken.