Omrijk: 48u om de toekomst te herdenken

24-26 jun 2022
FestivalDomein Roosendael in Sint-Katelijne-Waver
Samenwerken rond het goede leven binnen de grenzen van mens en planeet

Hoeveel is genoeg? Wat heeft waarde voor ons? Waarom willen we vaak (te) veel? Waarom verdragen we dat sommigen te weinig hebben? Hoe ziet een economie eruit die welzijn centraal zet in plaats van steeds meer? Wat als genoeg onze leidraad is wanneer we herdenken hoe we leven, eten, wonen, werken, maken, consumeren? Die prikkelende vragen staan centraal in het experiment dat Omrijk heet.

Wat?

Omrijk is een experiment van 48u met 50 “veranderaars”. Zij werken samen vanuit hun persoonlijke ervaringen, (behoefte aan) kennis over ontgroei, de dynamiek van burgercollectieven, ideeën uit de commons beweging, socio-culturele praktijken, ondernemerschap… aan ideeën voor een goed leven binnen de grenzen van mens en planeet. Ze wisselen kennis, inspiratie en goede moed uit. 

Verschillende “gidsen” en inspiratoren zullen het voortouw nemen in workshops, talks, ervaringen… met kleine groepen. De vorm van de workshops varieert, maar elke workshop laat ruimte voor een actieve bijdrage van de deelnemers. Er is ook witruimte in het programma, een Open Space. Dat is een veilige ruimte waar elke deelnemer zelf “gids” of inspirator kan worden en samen met anderen ideeën of acties kan uitwerken. 

Waar & wanneer?

van vrijdag 24 juni (17u) tot zondag 26 juni 2022 (17u)
in Domein Roosendael in Sint-Katelijne-Waver (provincie Antwerpen)

Doel

Het doel van het project is om vanuit verschillende ervaringswerelden een gedeeld en doorleefd verhaal te ontwikkelen over een samenleving) van genoeg. Het verhaal van Omrijk is aan het einde van het weekend zeker nog niet uitverteld… 

Voor wie?

Iedereen die zich wil onderdompelen in hoopvolle toekomstscenario’s en daar mee aan wil bouwen, want elke deelnemer aan dit weekend is ook een actieve bijdrager. 

We willen ook deelnemers met kinderen hartelijk welkom heten op Omrijk. Voor kinderen (3-12) willen we het systeem van “bijspelen” of Cokido toepassen, waarbij ouders in beurtrollen samen kinderopvang organiseren. De organisatoren van Omrijk zorgen op hun beurt voor enkele kinderactiviteiten en spelmateriaal. 

Wil je deelnemen? 

Wil je deelnemen? Je kunt hier inschrijven
Heb je nog vragen? Stuur gerust een e-mailbericht.

Meer weten? 

Org.: De Transformisten samen met Commons Lab, Karma Business, Onbetaalbaar, Pulse Transitienetwerk, Sídhe en andere

detransformisten.be