Ruimte voor kunst

Liesbeth Grupping in AAIR

Kunstenaars hebben ruimte nodig om te experimenteren en te creëren. Werkruimtes die ze permanent kunnen gebruiken – zoals repetitieruimtes, studio’s of ateliers – geven hen een langetermijnperspectief in de planning van hun oeuvre en carrière. Waarom staat ruimte voor de kunsten onder druk en wat kunnen we eraan doen?


Onderzoeksseminarie Tijd voor Ruimte (3 maart 2020)

Kunstenpunt, ARIA (Antwerp Research Institute for the Arts van Universiteit Antwerpen) en CCQO (Culture Commons Quest Office) organiseerden op 3 maart 2020 een seminarie rond langdurig en betaalbaar gebruik van ruimte in kunst en cultuur.

Organisatoren kunstenaars, kunstorganisaties, studenten, onderzoekers en beleidsmakers dachten er over modellen van betaalbaar en langdurig gebruik van ruimte door en voor kunstenaars, kunstwerkers en burgers.

Lees hieronder de verschillende keynotes en een verslag van de twee panelgesprekken.


Kunsten in Vlaanderen en Brussel

Benieuwd naar onze andere onderzoeken en analyses van de Kunsten in Vlaanderen en Brussel? Welke verhalen waren er te vertellen over lokale cultuur? Bij welke online gidsen kan ik terecht voor meer informatie?

Residentie & werkplaatsen

Op zoek naar een residentie of een werkplaats in Vlaanderen of Brussel? In onze databank kan je alle relevante informatie terugvinden.