De toekomst van het kunstendecreet

08 sep 2020
DebatKVS Box
Waar vrezen we voor en waar hopen we op? En wat vindt de sector van de plannen?

Volgend jaar wordt het Kunstendecreet opnieuw gewijzigd. In zijn Strategische Visienota Kunsten zette minister Jambon de lijnen uit op basis waarvan zijn administratie een princiepsnota opstelde ter voorbereiding van de concrete aanpassingen.

In juli bestudeerde een groep mensen uit de sector deze voorbereidende nota op uitnodiging van de minister, en schreef er een uitgebreide reactie op. Die reactie werd midden augustus aan de minister overgemaakt en is nu ook publiek consulteerbaar (lees de nota’s hier of download ze onderaan deze pagina). Op 8 september gaat de groep over de nota in gesprek met de sector.

De toekomst van het Kunstendecreet, en dus van het gesubsidieerde kunstenveld: hoe ziet die eruit? Waar vrezen we voor en waar hopen we op? En wat vindt de sector van de plannen?

Aan tafel zitten Yasmina Boudia (zakelijke leiding HIROS), Bart De Vos (Adviseur Kunsten bij Kabinet van Minister-President Jan Jambon), Gorges Ocloo (artistiek leider DE MAAN, acteur en theatermaker) en Katleen Vermeir (kunstenaarsduo Vermeir & Heiremans). Yasmina Boudia en Gorges Ocloo maken deel uit van de Reflectiegroep over het Kunstendecreet.

Hicham Khalidi (directeur Jan van Eyck Academie Maastricht)zorgt voor een inspirerende keynote en sluit ook aan bij het gesprek.

Dit alles wordt in goede banen geleid door moderator Lara Staal (curator, maker, researcher en schrijver bij o.a. NTGent, Munchner Kammerspiele en DAS Theatre).

Tijdstip & Locatie

dinsdag 8 september om 19:00
KVS Box (Brussel)

Tickets

  • Er zijn nog enkele tickets voor het live debat. Reserveer via deze link.
  • je kan de avond ook live volgen via streaming. Registreer hier, dan krijg je enkele dagen vooraf via e-mail de link voor de livestream.

Org.: Kunstenpunt & het TheaterFestival