Nieuwe publicatie bundelt aanbevelingen voor kunst in de publieke ruimte

Pilootproject Kunst in Opdracht in Gent, Stijn Van Dorpe (c) Tomas Uyttendaele

Op vrijdag 7 december werd aan Minister van Cultuur Sven Gatz een publicatie overgemaakt met enkele aanbevelingen rond kunst in de publieke ruimte. Deze publicatie is het sluitstuk van een vierjarig traject rond Kunst in Opdracht.

Het traject Pilootprojecten Kunst in Opdracht wilde onderzoeken wat kunst in de publieke ruimte kan betekenen in de 21ste eeuw. Aan de hand van vijf concrete realisaties in Gent, Genk, Aalst, Herzele en Antwerpen werden gedurende vier jaar heel wat inzichten opgedaan. 

Die inzichten worden nu verzameld in de publicatie ‘Naar een stimulerend kunstopdrachtenbeleid voor de publieke ruimte in Vlaanderen: 8 aanbevelingen voor beleid en praktijk’. De bedoeling is dat deze aanbevelingen op korte en lange termijn zowel op Vlaams als op lokaal niveau leiden tot concrete acties voor en door beleid en praktijk. Je kan de publicatie hier downloaden.

De Pilootprojecten Kunst in Opdracht zijn een initiatief van de Vlaamse Bouwmeester, Kunstenpunt en het Departement Cultuur, Jeugd en Media. Eerder verscheen ook al het boek ‘Meer dan een object’ met een tussentijds verslag van het Pilootproject Kunst in Opdracht.

Expo in Atelier Bouwmeester

In de vitrine van het Atelier Bouwmeester worden van 7 december 2018 tot 8 januari 2019 de resultaten getoond van het Pilootprojecten Kunst in Opdracht.