Experimentele kunstenaars en kunstenprofessionals ontwikkelen nieuwe praktijkmodellen

Na een open call zijn de deelnemers aan RESHAPE, het internationaal partnerproject rond innovatieve kunstpraktijken, bekendgemaakt. De geselecteerde kunstenaars en kunstenprofessionals zullen vanuit hun eigen ervaring samenwerken aan creatieve oplossingen voor de kunstensector.

Uit de 437 inschrijvingen heeft de jury – bestaande uit Davor Mišković, Nico Dockx, Rana Yazaji en Silvia Bottiroli  39 deelnemers gekozen om ‘Reshaper’ te worden. Reshapers zijn kunstenaars en kunstenprofessionals die reeds actief zijn met experimentele praktijkmodellen en nu de tijd en ruimte krijgen om creatieve oplossingen te bedenken voor de productie, distributie en presentatie van hedendaagse kunsten. Onder de geselecteerden zitten ook enkele Vlaamse kandidaten: An Vandermeulen, Helga Baert en Ingrid Vranken.

Komende twee jaar zullen ze in vijf teams een thema of uitdaging behandelen: kunst en burgerschap, fair governance, de waarde van kunst in het sociale weefsel, solidariteit, en transnationale kunstenpraktijken.

Eerste stop: Lublin

De volgende stap in dit traject is het RESHAPE Forum van 1 tot 3 april 2019 in Lublin (Polen). Hiervoor zijn – los van de bovengenoemde pool van Reshapers –  negen kunstenprofessionals geselecteerd die hun ervaringen zullen uitwisselen. Uit onze regio zijn Barbara van Lindt en Jens van Lathem uit de bus gekomen.

De geselecteerde deelnemers zullen een onkostenvergoeding krijgen om aan het Forum deel te nemen. Maar iedereen is welkom om het Forum bij te wonen en de gesprekken te volgen.

Meer informatie

reshape.network