Reshape Forum in Lublin: samenkomst voor innovatieve kunstpraktijken

01-02 apr 2019
Werksessie
Reshape Forum in Lublin: samenkomst voor innovatieve kunstpraktijken

Op 1 en 2 april vindt het eerste RESHAPE Forum plaats in Lublin. Zo’n 150 kunstenprofessionals en beleidsmakers zullen er ideeën uitwisselen en reflecteren over alternatieve praktijken voor het huidige kunstenveld.

Dit forum geeft het startschot van RESHAPE, een internationaal partnerproject van intermediaire kunstenorganisaties (waaronder ook Kunstenpunt), actief in de euromediterrane regio. Een selectie van kunstenaars en kunstenprofessionals (die kandideerden via een open call) zal vanuit de eigen praktijkervaring  creatieve oplossingen bedenken voor huidige spanningsvelden binnen de kunsten. Onder de geselecteerde Reshapers zitten ook enkele Vlaamse kandidaten: An Vandermeulen, Helga Baert en Ingrid Vranken.

Aanvullend zijn – los van de bovengenoemde pool van Reshapers –  ook negen kunstenprofessionals geselecteerd om ervaringen en gedachten te delen in Lublin. Uit onze regio zijn Barbara van Lindt en Jens van Lathem uit de bus gekomen.

Voor wie

Deze conferentie is open voor alle kunsten- en cultuurprofessionals.

Programma

Gedurende twee dagen staan er debatten, workshops en presentaties gepland rond de vijf uitdagingen of thema’s van RESHAPE: kunst en burgerschap, fair governance, de waarde van kunst in het sociale weefsel, solidariteit, en transnationale kunstenpraktijken.

Meer informatie

reshape.network