Volg een webinar en vraag subsidies voor je bovenlokaal cultuurproject

Oproep
Vlaamse Overheid (decreet Bovenlokale Cultuurwerking)

Hou je van samenwerken? Wil je een breder publiek bereiken? Grijp je kans om te experimenteren en te groeien in je culturele praktijk. Vraag subsidies aan voor jouw bovenlokaal cultureel project.

Deadline subsidieaanvraag

Noteer de deadline voor het indienen van een dossier voor een bovenlokaal cultuurproject in je agenda: zaterdag 15 mei 2021. Geef je ideeën vorm, stel een dossier op en vraag een subsidie aan.

Bovenlokaal Cultuurdecreet

In 2019 ging het nieuwe decreet Bovenlokale Cultuurwerking van start. De Vlaamse overheid reikt 2 keer per jaar subsidies aan voor jouw unieke en grensverleggende cultuurproject. Ontdek de profielen van de eerder goedgekeurde projecten uit ronde 1ronde 2 en ronde 3.

Nieuwe beleidspiorioteiten

Eind juni 2020 keurde de Vlaamse Regering de nieuwe beleidsprioriteiten voor het decreet Bovenlokale Cultuurwerking goed. Deze prioriteiten gelden vanaf de indienronde van 15 november 2020 tot en met de indienronde van 15 mei 2025.

Cultuurparticipatie en ontwikkelingskansen voor nieuw en/of jong talent krijgen extra aandacht. Het gaat daarbij zowel om ontdekken, stimuleren, ontwikkelen als presenteren van dit talent uit alle culturele sectoren en disciplines.

Webinars

Meer weten over de voorwaarden en criteria van het decreet? Tips en inspiratie voor het opmaken van een goed projectdossier?

OP/TIL geeft info- en inspiratiesessies rond subsidies voor een bovenlokaal cultuurproject op:

Nu al een vraag? Stuur een mail naar: info@cultuuroptil.be