Kunst in de Nevelstad 2014-2015

Image from MOSI, a collaboration between choreographer Bára Sigfúsdóttir and photographer Aëla Labbé.

Hoe krijgt een kunstenaar, een muzikant, of een gezelschap zijn werk bij een publiek buiten de grote steden? Via deze minisite Kunst in de Nevelstad krijg je een precies zicht op het aanbod. In Vlaanderen vinden we een fijnmazig netwerk van culturele infrastructuur, een troef waarmee onze regio zich onderscheidt van vele andere landen. Beeldende kunsten, muziek en podiumkunsten zijn ‘nevelachtig’ verspreid, ook buiten de (groot)stedelijke centra. Maar hoever gaat die spreiding van de kunsten in Vlaanderen en Brussel? En hoe ziet zij eruit als we een aantal cijfers naast elkaar leggen? Kunstenpunt bracht de spreiding van de kunsten in kaart met interactieve grafieken en analyses.


Kunsten in Vlaanderen en Brussel

Benieuwd naar onze laatste Landschapstekening Kunsten 2019? Welke verhalen waren er te vertellen over lokale cultuur? Ontdek meer over de Kunsten in Vlaanderen en Brussel.

Andere thema's van Kunstenpunt?

Welke thema’s of dossiers onderzoekt en analyseert Kunstenpunt? Welke thema’s bepalen straks de toekomst van de kunsten in Vlaanderen en Brussel? Ontdek hier het overzicht.