Werkingssubsidie: Meerstemmigheid & landschapszorg

Er pinken twee gloednieuwe begrippen in het Kunstendecreet: meerstemmigheid en landschapszorg. Toegegeven, ze zijn een stevige uitdaging. En tegelijk ook een ongelooflijke kans. We leggen je hieronder uit waarom. 

Meerstemmigheid

Letterlijk: meerdere stemmen laten klinken. Figuurlijk: verschillende perspectieven inbrengen, mensen met verschillende achtergronden naar voren schuiven, een divers publiek bereiken. Jawel. Meerstemmigheid is all about diversiteit en inclusie. 

Landschapszorg

Kijk even rond: in een landschap zie je heide en weide, polders en duinen, parken en tuinen. Een boomgaard is misschien geen bos, maar samen zorgen al die percelen wel voor biodiversiteit. Zo werkt het ook voor de subsidies. 

Middelen worden verdeeld om de diversiteit over het vollédige culturele landschap te versterken. Niet iedereen kan alles doen, maar samen moet het domein van de kunsten er wel zo goed mogelijk bij liggen. 

Je moet dus weten welke plek jouw organisatie in het landschap inneemt. Wie zijn de andere spelers in het veld? Hoe werk je met hen samen? Op welke manier is jouw organisatie complementair? Of vul je net een lacune in? 

Mix en match in jouw dossier

In je dossier combineer je meerstemmigheid met landschapszorg. Toon je unieke, maar complementaire plek in het culturele ecosysteem aan. Misschien heb je een uitzonderlijke functie of discipline in je regio? Een apart doelpubliek? Een heel eigen organisatievorm? Welke stem brengen jullie in? Vertel over je unieke aanpak of verbindende visie. Over je relevante, unieke bijdrage in het ruimere, culturele netwerk.


Werkingssubsidies – deadline 1 december

Dien jij op 1 december een aanvraag in voor werkingsmiddelen binnen het Kunstendecreet? Ontdek op deze pagina de meest recente informatie.

Vragen over werkingssubsidies?

Heb je niet meteen gevonden wat je nodig hebt? Vragen? Mail naar advies@kunsten.be.

Je bent ook van harte welkom op onze virtuele morning coffees, elke week op maandag en woensdag tussen 9u en 10u.