Vlaamse theatertekstauteur naar workshop in Staatstheater Mainz

13-19 mrt 2022
WerksessieStaatstheater Mainz

workshop theaterteksten in Staatstheater Mainz (c) Anouk Friedli

Literatuur Vlaanderen en Kunstenpunt mochten een auteur afvaardigen naar de Rheinland-Pfälzische Theatertage in Staatstheater Mainz, van 13 tot 19 maart 2022.

Na een open call werd schrijfster Anouk Friedli geselecteerd. Samen met een zestal internationale auteurs uit de buurlanden nam ze deel aan de workshops van de Britse auteur Chris Thorpe. Ze ging in gesprek met andere theaterauteurs, bekeek de voorstellingen van Theatertage en kwam in contact met internationale uitgevers en dramaturgen.

Lees meer over hoe ze de workshop beleefde in haar verslag: “Werelden creëren met woorden” – Anouk Friedli over de workshop Theaterteksten Schrijven in Mainz

Vlaamse theaterteksten gaan internationaal

Sinds 2018 bundelen Kunstenpunt, Literatuur Vlaanderen en Dutch Performing Arts de krachten om theaterauteurs en -teksten uit Vlaanderen en Nederland internationaal meer zichtbaarheid te geven. Dat doen we op verschillende manieren: met vertalingen van volledige theaterteksten en tekstfragmenten, door het organiseren van workshops en promotie-events in het buitenland en door contextualiserend materiaal te creëren voor een beter begrip van de toneelschrijfkunst uit de Lage Landen.

Lees meer.