Staat van de Stad #3: op zoek naar nieuwstedelijke creatie in Gent

07 sep 2019
Conferentie

De Meubelfabriek in Gent

Tijdens het Theaterfestival nodigen we je uit voor een nieuwe editie van Staat van de Stad. Na Brussel en Antwerpen, richten we deze keer samen met artistiek curator, onderzoeker en cultuurjournalist Lara Staal onze blik op Gent.

Tijdens Staat van de Stad toont Lara Staal het resultaat van haar zoektocht naar Nieuwstedelijke Grond in Gent. Wat zijn de dagelijkse praktijken op het grensvlak van kunst en burgerschap die Gent rijk is? Welke artistieke praktijken onttrekken zich soms aan het publieke oog maar zijn fundamenteel voor de dynamiek en karakter van de stad?

Maak kennis met uiteenlopende mensen en praktijken die de stedelijke creatie in Gent bevolken en het democratische karakter van de stad versterken. Een dag in het teken van kunstenpraktijken, meer dan wat ook geënt op de stad.

Programma

10u30 – Welkom en introductie door Lara Staal en Sofie Joye

10u45 – State of the City

11u00 – Een levende plattegrond van de stad

Maak kennis met de inspirerende mensen en praktijken die de nieuwstedelijke creatie in Gent bevolken. Met oa. De Koer, De Meubelfabriek, In De Ruimte, Jong Gewei, Bij’ De Vieze Gasten, Kunsthal Gent e.a.

13u15 – Lunch in De Koer

14u00 – Rondleiding bij De Koer en De Meubelfabriek

14u45 – City Talk

In een rondetafelgesprek gaan we met verschillende Gentse actoren op zoek naar het toekomstpotentieel van nieuwstedelijke creatie.

16u30 – Drink

Aansluitend kan je genieten van verschillende activiteiten:

Of pik één van deze voorstellingen mee op Het Theaterfestival:

Plaats & Tijdstip

Bij’ De Vieze Gasten, Haspelstraat 31, Gent
Zaterdag 7 september, van 10u tot 16u (lunch inbegrepen)

Lees hier hoe je Bij’ De Vieze Gasten kan bereiken.

Over Nieuwstedelijke Grond

Staat van de Stad is een dag die kadert in Nieuwstedelijke Grond: het onderzoekstraject van Kunstenpunt waarin we op zoek gaan naar wat vandaag de territoria zijn van nieuwstedelijke creatie. In 2017 trokken we samen met Chris Keulemans een maand lang door Brussel. Chris bundelde zijn ervaringen in Kunstenpocket #1 Brussel. Op zoek naar territoria van nieuwstedelijke creatie. Quinsy Gario verdiepte zich in Antwerpen, zijn reflecties verschijnen in de loop van de zomer online. Lara Staal is momenteel volop aan de slag in Gent.

Meer informatie

Onder leiding van Lara Staal en Sofie Joye, een samenwerking tussen Theaterfestival & Kunstenpunt.

Heb je nog vragen over deze dag of het onderzoekstraject? Contacteer Sofie Joye van Kunstenpunt.