Heb je een innovatieve kunstenpraktijk? RESHAPE zoekt inspirerende voorbeelden

Experimenteer je als kunstenaar of organisatie met nieuwe samenwerkingsmodellen of publieksbereik? Laat van je horen bij RESHAPE en bouw samen met verwante geesten mee aan alternatieve werkmodellen voor de Europese kunstensector.

RESHAPE is een internationaal partnerproject van intermediaire kunstenorganisaties (waaronder ook Kunstenpunt), actief in de euromediterrane regio. Wij zijn op zoek naar kunstenaars en kunstenprofessionals die experimenteren met nieuwe praktijkmodellen als reactie op maatschappelijke uitdagingen. RESHAPE wil hen tijd en ruimte geven om samen nieuwe methodes uit te werken voor de productie, distributie en presentatie van hedendaagse kunsten, gestoeld op de principes van fairness, solidariteit, geografisch evenwicht en duurzaamheid.

Vijf teams focussen op evenveel uitdagingen of thema’s: kunst en burgerschap, fair governance, de waarde van kunst in het sociale weefsel, solidariteit, en transnationale kunstenpraktijken.

Lees hier meer over de concrete invulling van deze thema’s.

Open call

Heb je een artistiek model dat nieuwe vormen van samenwerken of publieksbereik onderzoekt? Of ben je actief in een van bovenstaande thema’s? Laat van je horen.

Concreet zijn er drie niveau’s van engagement waarop je kan reageren:

  • Simple and basic: je deelt jouw inspirerende case, die dan opgenomen wordt in een online gids met inspirerende praktijkvoorbeelden (deadline 15 februari 2019)
  • One step further: je neemt deel aan het RESHAPE Forum (van 1 tot 3 april 2019 in Lublin, Polen) en ontmoet andere kunstenprofessionals die zich aanpassen aan maatschappelijke tendensen. Deze conferentie is gratis, gedeeltelijke of volledige terugbetaling van de reiskosten kan aangeboden worden (deadline 31 januari 2019)
  • The full monty: je werkt als een van de acht RESHAPERS gedurende twee jaar mee aan mogelijke oplossingen (deadline 31 januari 2019)

Lees hier alles over de open call en hoe je kan deelnemen.

Meer informatie

reshape.network