Cultuur werkt samen met andere sectoren

Samenwerken binnen en buiten de cultuursector biedt veel potentieel. Sven Gatz wil met de zogenaamde innovatieve partnerprojecten de samenwerking van cultuur met andere sectoren stimuleren. 

Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz heeft beslist om voor een totaalbedrag van 327.493 euro 19 verschillende partnerprojecten te ondersteunen. De eerste projecten zijn van start gegaan op 1 december.

Een partnerproject beoogt steeds een win-win voor alle betrokken partijen en werkt vernieuwend omdat het partners laat samenwerken die voorheen met elkaar niets te maken hadden. Sommige projecten verbinden twee partners, andere verbinden veel partners uit verschillende sectoren. De niet-culturele partners komen uit de wereld van de wetenschap, technologie, zorg, media, sport en het onderwijs.

Bij de gehonoreerde projecten zijn onder meer een samenwerking tussen kunstenaar Frederik De Wilde en 3D-printbedrijf Stratasys Ltd, een groot samenwerkingsverband rond cultureel ondernemen, theaterateliers voor pleegkinderen, een samenwerking tussen Timelab en KAA Gent Foundation, een project rond gemeenschapsmunt Pajot en een Regenprinter van Het Nieuwstedelijk en de KULeuven.

Meer informatie

Ontdek hier alle partnerprojecten.