Podcast: Sustainability and International Collaboration in the Arts

Podcast: Sustainability and International Collaboration in the Arts

Het gesprek over ‘Duurzaamheid en internationale samenwerking in de kunst’ verbreden: Overschrijdende perspectieven uit India, Bulgarije, het Verenigd Koninkrijk, Iran en de Gazastrook. Dit is een reeks gesprekken tussen Jumana Al-Yasiri en kunstenaars en kunstleiders uit verschillende contexten en continenten.

In 2020 lanceerde Kunstenpunt A Fair New Idea!?: vier open oproepen op zoek naar voorstellen om de kunstwereld eerlijker, duurzamer en solidairder te maken. Uit de open oproep ” Duurzaam internationaliseren” werden tien kunstprofessionals geselecteerd voor een eenjarige groepsreflectie over dat thema. Kunstenpunt biedt deze podcastserie aan als onderdeel van ons traject A Fair New World?!een onderzoeks- en ontwikkelingstraject over de bouwstenen voor een fairdere, meer duurzame en meer inclusieve kunstensector. Hierin verbinden we ons werk rond fair practices, duurzaamheid, digitalisering en inclusief werk.

We nodigden onafhankelijke kunstmanager en schrijfster Jumana Al-Yasiri uit om mee te werken aan de disseminatie van het traject. Zij voerde vijf gesprekken met kunstleiders en kunstenaars uit verschillende geografische zones en contexten, over de kwestie van duurzaam internationaal werken in de kunsten:

  • Yasen Vasilev (Bulgaria)
  • Nike Jonah (UK, African diaspora)
  • Arundhati Ghosh (India)
  • Mohamed Abusal (Gaza)
  • Golrokh Nafisi (Iran)

Een uitgebreidere (Engelstalige) inleiding door Jumana zelf lees je hier, de gesprekken beluister je hieronder.Andere thema's van Kunstenpunt

We lanceerden vier open oproepen voor projectvoorstellen die bijdragen aan een sterk, eerlijk en duurzaam kunstveld. Bekijk de resultaten en ontwikkelingen.

A Fair New World!?

Hoe kunnen we toewerken naar een meer inclusieve, duurzame en solidaire kunstwereld?! Tijdens het A Fair New World?! traject (2020-2022) verzamelden we ideeën, praktijken en instrumenten die mogelijke oplossingen bieden.