Waarom Kunstenpunt jouw subsidieaanvraag niet naleest & waar we jou wel bij kunnen helpen

Kunstenpunt krijgt regelmatig de vraag of we subsidieaanvragen kunnen nalezen of individuele ondersteuning kunnen bieden bij het schrijven van een dossier.

Het antwoord is hierop nee. We leggen dit graag even uit:

Vanuit de opdrachten voor Kunstenpunt die bepaald zijn in het Kunstendecreet begeleiden we individuën bij het uitbouwen van hun artistieke praktijk. Het adviseren en informeren over subsidies binnen het Kunstendecreet is hier een onderdeel van.

Jaarlijks zijn er meer dan 1000 dossieraanvragen voor de verschillende subsidielijnen binnen het Kunstendecreet. Daarom organiseert Kunstenpunt algemene initiatieven ter begeleiding van subsidieaanvragen zodat we geen selectie hoeven te maken in wie we ondersteunen en zij we bereikbaar voor iedereen. 

Daarnaast wil Kunstenpunt vermijden dat er eentonigheid ontstaat tussen de verschillende dossiers. Een subsidieaanvraag laten nalezen door experten staat trouwens niet garant voor een succesvolle aanvraag!

Collega Dirk De Wit gaat in dit artikel dieper in op het vragen van ondersteuning bij het schrijfproces. 

Wat doet Kunstenpunt wel? 

  • Kunstenpunt ondersteunt, informeert en adviseert over subsidies binnen het Kunstendecreet! In dit stappenplan vind je terug hoe je met een subsidieaanvraag kan starten. 
  • Elk jaar organiseren we infosessies en maken we een infobundel over subsidies binnen het Kunstendecreet. 
  • Twee keer per jaar organiseert Kunstenpunt enkele schrijftafels waar kunstenaars en kunstwerkers samen hun aanvraag voor projectsubsidies of beurzen binnen het Kunstendecreet kunnen uitschrijven met ondersteuning van schrijf -en dossierexperten. 
  • Schrijf je in op onze nieuwsbrief of hou onze socials in het oog om op de hoogte te blijven van deze initiatieven. 

Heb je vragen of wil je advies over subsidies?

Dan kan je mailen naar advies@kunsten.be of digitaal aansluiten op een morning coffee waar je rechtstreeks met ons in gesprek kan gaan.

Heb je een zakelijke of een administratieve vraag over subsidies?

Vul dit contactformulier in en selecteer als onderwerp ‘financiering en werkingsmiddelen’ om een afspraak te maken met Cultuurloket. Cultuurloket voorziet zakelijke ondersteuning voor de culturele sector.