a.pass

A.pass is een artistieke onderzoeksomgeving die onderzoek ontwikkelt naar performativiteit en scenografie, in een internationale artistieke en educatieve context. Het instituut omvat twee complementaire organen die parallel en in dialoog opereren: een post-masterprogramma en een onderzoekscentrum.

A.pass biedt een eenjarige opleiding artistiek onderzoek op post-master niveau aan voor kunstenaars en theoretici, gebaseerd op de principes van samenwerking en transdisciplinariteit. Deelnemers aan het a.pass-programma ontwikkelen een onafhankelijk artistiek onderzoeksproject, met een gepersonaliseerd curriculum in een gedeelde en collectief gecreëerde onderzoeksomgeving. A.pass benadrukt de relatie tussen de onderzoekspraktijken en een breder maatschappelijk veld, en stimuleert geëngageerde transdisciplinaire praktijken.

Het artistiek onderzoekscentrum a.pass ontwikkelt, activeert, documenteert en archiveert tools voor kwalitatieve en relevante artistieke onderzoekspraktijken. Het onderzoekscentrum gebruikt dit groeiende archief om te communiceren en te interageren met het artistieke en educatieve veld en fungeert als een forum voor de ontwikkeling van kritische benaderingen van artistiek onderzoek in het algemeen. A.pass biedt in het kader van haar Research Center een doctoraatstraject op maat aan voor doctorandi dat hen de mogelijkheid biedt om het praktijkgerichte deel van hun doctoraatsproject verder te ontwikkelen.