Kunstenpocket #3 | D.I.T. (Do It Together)

Publicatie
Kunstenpunt

Deze derde kunstenpocket van Kunstenpunt probeert grip te krijgen op de positie van de kunstenaars en de moeilijkheden die zij ervaren in het huidige kunstenveld. Door te wijzen op de problemen die kunstenaars ervaren, zien we ook waar het schort in hoe de sector als geheel functioneert.

Tegelijk merken we dat er in het praktijkveld vandaag ook al heel wat in beweging is in een poging om kunstenaars te versterken en te evolueren naar een meer duurzame toekomst. Hoe zijn diverse kunstenaars, kunstwerkers en organisaties momenteel al bezig met hun werkgewoonten te herbekijken, organisatieprocessen om te vormen, meer faire werkrelaties vorm te geven en werkmodellen te ontwikkelen die kunstenaars versterken?

Doorblader de Kunstenpocket online in het Nederlands en Engels, of download de beide versies hieronder.

Auteur: Delphine Hesters
Eindredactie: Nele De Cocker
Ontwerp: Princen + De Roy
Druk: Antilope – De Bie

Over deze reeks

In de kunstenpockets deelt Kunstenpunt inzichten uit lopende onderzoekstrajecten. Verscheen eerder: Kunstenpocket#1 Brussel. Op zoek naar territoria van nieuwstedelijke creatie. (Chris Keulemans Januari 2018) en Kunstenpocket #2. (Re)framing the International. Over het nieuwe internationale werken in de kunsten. (Joris Janssens, september 2018).