Kunstenpocket #2 | (Re)framing the International

Publicatie
Kunstenpunt

In deze tweede pocketpublicatie brengt Kunstenpunt verslag uit van (Re)framing the International, een onderzoeks- en ontwikkelingstraject omtrent het nieuwe internationale werken in de kunsten.

Jarenlang was internationaal werken voor muzikanten, beeldend kunstenaars en podiumkunstenaars iets vanzelfsprekends. Maar het onbehagen groeit. Met de economische druk nemen ongelijkheid en precariteit toe. Geopolitieke turbulenties en ecologische besognes ontdoen onze evidenties van hun onschuld.

Hoe moeten we dit alles begrijpen? Wat is de eigenlijke waarde en betekenis van internationaal werken, in een verschuivende maatschappelijke context? Welke fricties en contradicties doen zich voor? Welke antwoorden of alternatieven ontwikkelen artiesten en organisaties? Hoe kan het toekomstige internationale werken in de kunsten eruit zien?

Doorblader de Kunstenpocket online in het Nederlands of Engels. Heb je liever een fysiek exemplaar? Laat dan je adres achter via dit formulier.

In de reeks kunstenpockets deelt Kunstenpunt inzichten uit lopende onderzoekstrajecten. Verscheen eerder: Kunstenpocket#1 Brussel. Op zoek naar territoria van nieuwstedelijke creatie. (Chris Keulemans Januari 2018).