Werkbezoek TPAM Performing Arts Meeting Yokohama 2019

09-15 feb 2019
Werkbezoek
Werkbezoek TPAM Performing Arts Meeting Yokohama 2019

José Maceda, Cassettes 100, 1971, Photo by Nathaniel Gutierrez, Courtesy of UP Center for Ethnomusicology and Ringo Bunoan

Samen met ONDA (l‘Office national de diffusion artistique – France) en Artsadmin (UK) organiseert Kunstenpunt een werkbezoek aan het Japanse netwerkplatform voor podiumkunsten TPAM Yokohama. Twee duo’s bestaande uit podiumkunstenaars en programmators gaan met ons mee om nieuwe contacten te leggen in de regio.

Met jaarlijk zo’n 700 internationale professionals is TPAM Performing Arts Meeting Yokohama een van de belangrijkste netwerkontmoetingen voor hedendaagse podiumkunsten in Japan. TPAM is daarmee de kans bij uitstek om op de hoogte te blijven van de recente ontwikkelingen in het Aziatische podiumlandschap, nieuwe contacten te leggen en potentiële partnerships te onderzoeken.

Deelnemende duo’s

Na een open call selecteerden we twee duo’s (elk bestaande uit een podiumkunstenaar en programmator) die zullen deelnemen aan TPAM:

  • Liz Kinoshita (choreografe) & Charlotte Vandevyver (dansprogrammator bij STUK en toekomstig adjunct-directeur van P.A.R.T.S.)
  • Myriam Van Imschoot (multidisciplinair kunstenares) & Karlien Vanhoonacker (artistiek coördinator bij kunstenwerkplaats Pianofabriek en artistiek adviseur bij Springfestival)

Tijdens dit werkbezoek zullen de kunstenaars hun werk kunnen presenteren aan internationale professionals en zijn er verschillende netwerkmomenten gepland.

Deze delegatie werd mogelijk gemaakt dankzij de steun van Arts Flanders Japan, een organisatie die culturele relaties ondersteun tussen Vlaanderen en Japan.

Artists’ Salon

Kunstenpunt/Flanders Arts Institute, ONDA en Artsadmin organiseren gezamenlijk het Artists’ Salon: een netwerk- en presentatiemoment voor Belgische, Franse en Engelse podiumkunstenaars op TPAM. Een kans voor de deelnemende duo’s om kennis te maken met Aziatische professionals.

Waarom organiseert Kunstenpunt dit werkbezoek?

De Aziatische podiumsector biedt interessante kansen voor onze Vlaamse professionals. In dit interview legt Marijke De Moor – verantwoordelijk voor internationale relaties in de podiumkunsten bij Kunstenpunt – uit waarom we dit werkbezoek organiseren: Vlaamse duo’s kunstenaars-programmatoren naar TPAM Japan: “We kunnen veel leren van elkaar”.

Meer informatie

tpam.org.jp