Symposium communicatie en publiekswerking voor kunst in de publieke ruimte

28 mei 2024
ConferentieZ33

I was here Pavel Balta (c) Boumediene Belbachir

Hoe communiceer je over je collectie kunst in de publieke ruimte? Hoe betrek je vooraf, tijdens en na de realisatie van een kunstopdracht verschillende doelgroepen?

In 2022 bestelde Z33, Huis voor Actuele Kunst, Design en Architectuur, een onderzoek rond communicatie en publiekswerking bij kunst (in opdracht) in de publieke ruimteIDEA Consult bevroeg nationaal en internationaal verschillende stakeholders, projecten en organisaties over hun aanpak om tot een reeks aanbevelingen te komen. De resultaten werden in juli 2023 gepubliceerd in het rapport ‘Onderzoek communicatie en publiekswerking bij kunst in de publieke ruimte‘.

Met de voorbeelden en conclusies van dit rapport willen het Platform Kunst in Opdracht en Z33 een brede doelgroep inspireren en op weg helpen. Daarom organiseren we samen een symposium voor actoren die betrokken zijn bij het realiseren van kunstopdrachten en voor professionals uit het (internationale) kunstenveld. Tijdens het symposium kunnen die actoren en professionals ervaringen opdoen en delen. Een schat aan informatie en kennis over gerealiseerde kunstwerken en over stedelijke en landelijke collecties in de publieke ruimte ligt immers klaar om ontsloten te worden.

Het symposium vindt plaats op dinsdag 28 mei 2024 van 9.30 uur tot 18.00 uur bij Z33 (Bonnefantenstraat 1, 3500 Hasselt).

Voor wie

Heb je voeling met en professionele interesse in communicatie en publiekswerking bij kunst in de publieke ruimte? Dan ben je welkom!

Programma & inschrijving

Meer informatie via deze website

Dit symposium is een initiatief van Z33 en Platform Kunst in Opdracht