Plat(e)form(e): bezoekersprogramma podiumkunsten tijdens Kunstenfestivaldesarts

18-20 mei 2022
BezoekersprogrammaLes Brigittines, Brussel

(c) Michiel Devijver

Tijdens het Kunstenfestivaldesarts organiseren Wallonie-Bruxelles Théâtre Danse (WBTD) en Kunstenpunt het internationale bezoekersprogramma Plat(e)form(e). Een groep van (inter)nationale podiumprofessionals krijgt de kans om zich drie dagen lang onder te dompelen in de hedendaagse podiumkunstenscene van Vlaanderen, Brussel en Wallonië.

Plat(e)form(e) wil meer zijn dan een showcase voor binnen- en buitenlandse professionals; het is een ontmoetingsplaats waar artiesten centraal staan. Door performances, works in progress en pitches te presenteren, schept Plat(e)form(e) een tijdelijke ruimte voor uitwisseling en reflectie over wat het betekent om vandaag te creëren.

Programma

Bekijk het volledige progamma op onze Engelstalige webpagina.

Voor wie?

Voor nationale en internationale podiumprofessionals en -programmatoren.

Organisatie

Plat(e)form(e) wordt georganiseerd door Kunstenpunt/Flanders Arts Institute en Wallonie-Bruxelles Théâtre Danse (WBTD). We werken voor dit programma ook samen met openoffice, een informeel netwerk van Vlaamse en Franstalige productiehuizen in België.

Met de steun van SACD (Société des Auteurs et Compositeurs Dramatiques) en in samenwerking met Producers’ Academy en a.pass

Voorheen heette dit bezoekersprogramma ‘From Brussels with Love’.