Laatste info/schrijfsessie over BAR EU-subsidies voor de cultuursector

16 mei 2023
infosessieArenbergstraat 9, 1000 Brussel
BAR subsidie om te samenwerken, touren of tentoonstellen in het Verenigd Koninkrijk?

Wil je samenwerken, touren of tentoonstellen in het Verenigd Koninkrijk? Dan kom je misschien wel in aanmerking voor een subsidie uit de Brexit Adjustment Reserve (BAR).

BAR is een tijdelijke, Europese subsidielijn die de nadelige gevolgen van de uitstap van het Verenigd Koninkrijk wil beperken en de toekomstige samenwerking en relaties met het land wil verbeteren. Tijdens deze infosessie geven we meer uitleg over deze subsidie. In de aansluitende schrijfsessie helpen we jou met je dossier. De deadline voor het indienen van een projectdossier is 30 juni 2023. Maak dus zeker nog gebruik van deze laatste kans om samen met experten je projectdossier uit te werken.

Wat:

We combineren een korte infosessie over de BAR-middelen met een praktisch luik, waarbij je samen met experten aan je projectdossier kunt schrijven.

Ben je niet zeker of je projectidee in aanmerking komt voor een subsidie uit de BAR? Ook hiermee helpen onze BAR-experten je graag verder. Je kunt advies vragen over je projectidee, de uitvoering ervan en de financieringsmogelijkheden die de BAR biedt.

Op het einde van de dag kun je zelfs een aanvraag indienen via het e-loket van VLAIO. Zo kun je vanaf dat moment al projectkosten maken en ben je er zeker van dat je je project goed op de rails zet. Breng dus zeker je laptop mee.

Voor wie

Organisaties, vzw’s, kunstenaars, artiesten, enzoverder die eerder samenwerkten met het Verenigd Koninkrijk en die een negatieve impact ondervinden van de Brexit. Met andere woorden: iedereen uit de culturele en creatieve sectoren die snel en efficiënt een project in het Verenigd Koninkrijk wil opstarten met Europese financiering.

Waar en wanneer

  • Dinsdag 16 mei 2023 van 14 tot 15.30 u. 
  • Arenberggebouwlokaal 4.B.01, Arenbergstraat 9, 1000 Brussel (op wandelafstand van het NMBS-station Brussel-Centraal)

Programma

14 u.Inleiding
14.05 u.Infosessie BAR-middelen door Myrthe Pieniakowski (Departement Cultuur, Jeugd en Media)  
14.20 u.Schrijfsessie
15.30 u.Einde

Schrijf je in

Deelname is gratis, maar je moet je wel vooraf inschrijven. Dat kan tot uiterlijk 11 mei.

Schrijf je nu hier in!

Meer over BAR

Meer informatie op de website van Departement Cultuur, Jeugd en Media