Roadshow regionale infosessies over Europese Brexitmiddelen voor de cultuursector

10-29 nov 2022
WerksessieHasselt, Leuven, Gent, Antwerpen, Kortrijk, Brugge
Stel al je vragen over de BAR-middelen rechtstreeks aan experten.

Op 1 januari 2021 is het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie getreden. De bijhorende handels- en samenwerkingsovereenkomst betekende dat het VK de interne markt en de douane-unie van de EU heeft verlaten met grote gevolgen voor de Vlaamse economie. Ook in de cultuursector heeft de Brexit zijn sporen nagelaten. Herkenbaar? Dan kan het BAR team van VLAIO (Vlaams agentschap innoveren en ondernemen) jouw organisatie mogelijk verder helpen.

Om organisaties te ondersteunen die lijden onder de negatieve gevolgen van de Brexit, heeft de EU de Brexit Adjustment Reserve (BAR) opgericht. Deze biedt financiële hulp aan ondernemingen, organisaties en overheidsentiteiten, die lijden onder de Brexit.

Wat?

In november zal het BAR team infosessies organiseren in elke Vlaamse provincie. Dit geeft jullie de mogelijkheid om in gesprek te gaan met het BAR-team en af te toetsen of en hoe jouw organisatie aanspraak kan maken op een subsidie uit de BAR. Bovendien zal er ook een expert van het Brexit-team van Flanders Investment and Trade (FIT) aanwezig zijn om je wegwijs te maken in hun dienstverlening. Kortom, een unieke gelegenheid om de BAR te leren kennen!

Schrijf je hier in voor een van de infosessies

Voor een uitgebreide uitleg over de Brexit Adjustment Reserve en de subsidiemogelijkheden, kan je hier terecht.