Info- en schrijfsessie over de Brexit Adjustment Reserve

03 mrt 2023
infosessieVirginie Lovelinggebouw (Gent)
Wil je samenwerken, touren of exposeren in het Verenigd Koninkrijk? Volg dan zeker deze sessie

Wil je samenwerken, touren of exposeren in het Verenigd Koninkrijk? Dan kom je misschien wel in aanmerking voor de Brexit Adjustment Reserve. Dat is een tijdelijke, Europese subsidielijn die de nadelige gevolgen van de uitstap van het Verenigd Koninkrijk wil beperken en de toekomstige samenwerking en relaties met het land wil verbeteren. Tijdens deze infosessie geven we meer uitleg over deze subsidie. In de aansluitende schrijfsessie helpen we jou met je dossier.

Wat

We combineren een korte infosessie over de BAR-middelen met een praktisch luik, waarbij je samen met experten van het Departement Cultuur, Jeugd en Media, VLAIO, Circuscentrum, Kunstenpunt, VI.BE, FARO en Cultuurloket aan je projectdossier kunt schrijven.

Ben je niet zeker of je projectidee in aanmerking komt voor een subsidie uit de BAR? Ook hiermee helpen onze BAR-experten je graag verder. Je kunt advies vragen over je projectidee, de uitvoering ervan en de financieringsmogelijkheden die de BAR biedt.

Op het einde van de dag kun je zelfs een aanvraag indienen via het e-loket van VLAIO. Zo kun je al projectkosten maken en ben je er zeker van dat je je project goed op de rails zet. Breng dus zeker je laptop mee. 

Voor wie

Organisaties, vzw’s, kunstenaars, artiesten, enzoverder die een negatieve impact ondervinden van de Brexit. Met andere woorden: iedereen uit de culturele en creatieve sectoren die snel en efficiënt een project in het Verenigd Koninkrijk wil opstarten met Europese financiering.

Waar en wanneer

  • Vrijdag 3 maart 2023 van 9.30 tot 12.30 u.
  • Virginie Lovelinggebouw(VAC Gent), lokaal Jan Hyoens 21.03, Koningin Maria Hendrikaplein 70, 9000 Gent (vlakbij het NMBS-station Gent-Sint-Pieters)

Programma

9.30 u.Inleiding door Myrthe Pieniakowski (Departement Cultuur, Jeugd en Media) 
9.35 u.Infosessie BAR-middelen + goede voorbeelden door Alexander De Graeve (VLAIO) 
10 u.Schrijfsessie
12.30 u.Einde

Schrijf je in

Deelname is gratis, maar je moet je wel vooraf inschrijven. Dat kan tot uiterlijk 27 februari.