Doe mee aan onze korte enquête over samenwerken met het Verenigd Koninkrijk

Oproep
Kunstenpunt

Franz Wender

Het Verenigd Koninkrijk blijft een dichte buur met een divers en boeiend kunst-en cultuurlandschap. Heeft Brexit je relaties met het Verenigd Koninkrijk veranderd sinds 2020? Ben je van plan om, ongeacht Brexit, verder te werken aan duurzame relaties met het VK?
Hoe kan Kunstenpunt als steunpunt helpen bij de heropbouw, versteviging en verduurzaming van deze relaties?

Dit initiatief kwam tot stand met de steun van het Brexit Adjustment Reserve, een EU fonds om de impact van Brexit in te perken, ook in de culturele sector. 

Met deze korte enquête willen we de noden en de wensen beter in kaart brengen. Met deze informatie kunnen we gerichte acties ondernemen om kennis te delen en relaties te onderhouden.

Vul deze heel korte enquête in vòòr 15 maart 2023. Heel veel dank! 

vul hier de enquête in

Informatie over BAR

Op 1 januari 2021 is het Verenigd Koninkrijk definitief uit de Europese Unie getreden. Vele Vlaamse organisaties zijn getroffen door de (handels)belemmeringen, die ontstaan zijn uit het vertrek van het VK uit de douane-unie en de interne markt. Om de negatieve impact te beperken heeft de Europese Unie de Brexit Adjustment Reserve (BAR) toegekend aan de lidstaten. De BAR-middelen bieden ondersteuning aan projecten van getroffen organisaties uit alle sectoren. De aanvraag verloopt via VLAIO.

Verkoop je sinds vorig jaar veel minder tickets in het Verenigd Koninkrijk voor het festival dat je organiseert? Je kan beroep doen op de BAR om hiervoor een promotiecampagne op te zetten in het VK.

Verloopt de samenwerking met het VK moeizamer voor jouw ensemble en wil je op zoek gaan naar nieuwe markten? Dankzij de BAR kan je deels de werkingskosten van een agent of manager recupereren in een nieuw territorium waar je op gaat werken.

Vragen? Opmerkingen?

Met vragen over de BAR kan je bij Kunstenpunt terecht bij collega Katelijn Verstraete.