Do It Together (D.I.T.): Donderdagsessie #1 Kennisdeling

28 sep 2017
Werksessie

(c) Peter Hamer - Ken Thompson (sitting) and Dennis Ritchie at PDP-11 via Cultuurzaam.be

Denk mee – onder begeleiding van Kunstenpunt en samen met externe experts en pitchers  – over ideeën en projecten die de positie van kunstenaars verbeteren door het delen van kennis.

Tijdens deze incubatiefase van D.I.T. organiseren we werksessies – telkens op donderdag – rond mobiliserende ideeën die aan de oppervlakte kwamen tijdens de ideeënpitches eerder dit jaar.

Deze sessie gaat in op kennisdeling. Hoe stille, individuele kennis versterken en vindbaar maken voor anderen? Welke kennis is relevant voor wie? Wat hebben we nodig om het mentale kennen en kunnen te grijpen en te ontsluiten? Werk samen rond thema’s zoals het delen van artistieke praktijken, buurtparticipatie, het delen van zakelijke kwesties en internationale samenwerking.

Ideeën op tafel tijdens deze sessie (reeds bevestigd)

  • SAFARI: Wereldwijd praktijken van collectieven onderzoeken en bundelen in een publicatie voor kennisdeling, Nikolas Lestaeghe/Koekelbergse Alliantie van Knutselaars (K.A.K.)
  • Collectief gedeelde database, zowel voor individuele kunstenaars als organisatiesLeentje Vandenbussche & Evelyn Demaertelaere
  • TAKE A SEAT (BUT BRING YOUR OWN CHAIR): bijeenkomsten voor kunstenaars om met elkaar in dialoog te gaan, Juliette Bogers
  • Een landschap voor transdisciplinaire kunst via een pool van kunstenaars, wetenschappers, universiteiten en organisaties, Valery De Smedt (CREW)
  • Project voor politieke transformatie in Brussel, Ive Van Bostraeten (Ecole Mondiale)

Tijdstip, Locatie & Inschrijving

Donderdag 28 septemberVan 14u30 tot 17uAtelier Bouwmeester
Ravensteingalerij 54-59
1000 Brussel
Kaart

Bereid je voor: ‘The Evolution of Trust’

Deze sessie gaat voor een groot deel over vertrouwen. Deze fijne online game over vertrouwen helpt je bij de voorbereiding van de sessie rond kennisdeling.

Online spel The Evolution of Trust (c) Nicky Case

Over D.I.T. & de donderdagsessie

D.I.T. (Do It Together) is een open call van Kunstenpunt aan de uitgebreide creatieve en kunstensector om samen de positie van kunstenaars te versterken. D.I.T. is een collectief traject waarbij ideeën worden ontwikkeld tot blauwdrukken voor concrete acties. Alle resultaten zijn vrij beschikbaar en online te volgen.Tijdens deze donderdagsessies worden ideeën – gepitcht tijdens het startmoment van D.I.T.  – verder verfijnd tot concepten, om nadien ontwikkeld te worden tot blauwdrukken voor concrete acties.