GEANNULEERD: Cultuur na corona: aanpassen en innoveren

20 dec 2021
ConferentieAB, Brussel
Voorstelling overkoepelend rapport ‘Cultuur na corona: 10 observaties’

Op maandagnamiddag 20 december 2021 stellen we het overkoepelende rapport ‘Cultuur na corona: 10 observaties’ voor in de Ancienne Belgique. Hoe heeft corona de ontwikkeling van vernieuwende praktijken binnen de cultuursectoren versneld? Deze vraag werd voorgelegd aan de Taskforce Cultuur middellange termijn, die naar aanleiding van de coronacrisis werd opgericht. Cultuurloket en de sectorale steunpunten gingen met die onderzoeksvraag aan de slag.

Op 20 december stellen we de resultaten van dit onderzoek voor aan de sector op het sector- en netwerkmoment ‘Cultuur na corona: aanpassen en innoveren’De versnelde digitalisering van onze maatschappij en de impact op (amateur)kunsten, sociaal-cultureel volwassenenwerk en cultureel erfgoed vormen de rode draad van dit event. De nadruk ligt daarbij op nieuwe zakelijke modellen, inhoudelijke innovaties en ideeën voor een alternatieve publieksbenadering. Eerder kwam de Taskforce Cultuur al met aanbevelingen voor remediëring op de korte termijn.

Programma

13.30 – 14.00 uur Ontvangst

14.00 – 14.05 uur Muzikale opening door sopraan Astrid Stockman

14.05 – 14.15 uur Welkomstwoord door Luc Delrue (secretaris-generaal Departement Cultuur, Jeugd en Media)

14.15 – 15.00 uur Voorstelling cultuurbreed rapport ‘Cultuur na corona’ door Maarten Quaghebeur (directeur Cultuurloket) en Luana Berghmans (coördinator kenniscel Cultuurloket)

15.00 – 16.15 uur Vier getuigenissen vanuit de sectoren gemodereerd door Ann De Bie (journalist VRT)

16.15 – 16.25 uur Pauze

16.25 – 17.10 uur ‘De economische impact van corona op de cultuursectoren’ door Eric Van den Broele (directeur Research en Ontwikkelingen Graydon)

17.10 – 17.50 uur Toespraak door Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon

17.50 – 20.30 uur Receptie (vegetarisch) door eat vzw

Registratie

Reserveer voor 7 december een zitje via onderstaande link. De beschikbare plaatsen zijn beperkt en worden toegekend in volgorde van inschrijven. Breng je identiteitskaart, Covid Safe Ticket (CST) en mondmaskermee om toegang te krijgen tot dit evenement. Enkele dagen vooraf ontvang je een herinneringsmail met praktische informatie.

Schrijf je hier in voor 7 december

Kunsten na corona

De publicatie “Kunsten na Corona” kan je hier downloaden.