Bezoekersprogramma met assistent-curator Claire Contamine

12-13 nov 2019
Bezoekersprogramma
Claire Contamine

(c) Kristine Madjare

Claire Contamine, assistent-curator van Riga International Biennial of Contemporary Art (RIBOCA) in 2020, komt op 12 en 13 november de Belgische kunstscène verkennen. Een programma op uitnodiging van Kunstenpunt, Wallonie-Bruxelles International (WBI) en de Direction des Arts plastiques contemporains van de Fédération Wallonie-Bruxelles.

Biografie

Claire Contamine is een jonge kunsthistorica uit Parijs. Ze heeft een dubbele master in hedendaagse kunstgeschiedenis en publiekrecht van de Sorbonne en Panthéon Assas in Parijs. Haar academisch onderzoek handelde over hedendaagse variaties van minimale en post-industriële kunst in Duitstalige landen. Ze richtte zich op het werk van kunstenaar Gerold Miller en werkte ook een jaar als zijn atelierassistente. 

In oktober 2017 trad Claire Contamine toe tot het Palais de Tokyo in Parijs als curatorial assistant. Waar ze samen met curator Rebecca Lamarche-Vadel instond voor de uitvoering van de teken-exposities van Georges Wolinski en ON AIR, en de Carte Blanche van Tomás Saraceno, die uiteindelijk de meest bezochte tentoonstelling in de geschiedenis van het Palais de Tokyo werd. 

Ondertussen werkt ze ook aan haar onafhankelijk curatorieel onderzoek, waarbij ze zich richt op “de noties van ecologie en centraliteit, alsook op de evolutie van sociaal gedrag in een onderling verbonden wereld”.

Over dit programma

Dit bezoek past in onze reeks op maat gemaakte programma’s waarbij internationale professionals een introductie krijgen tot het Vlaamse kunstenveld. In 2019 hadden we ook curatoren Kateryna FilyukCharles Aubin en Lisette Lagnado te gast.

Meer informatie

Contacteer Lissa Kinnaer voor vragen over dit programma.