Bezoekersprogramma Charles Aubin

20-24 mrt 2019
Bezoekersprogramma
Charles Aubin

Charles Aubin, curator bij Performa in New York en Lafayette Anticipations in Parijs, volgt van 20 tot 24 maart een bezoekersprogramma in ons land. Zijn focus zal daarbij liggen op performance op het snijvlak tussen podium- en beeldende kunsten. Het programma wordt samengesteld door Kunstenpunt in samenwerking met Kaaitheater (Performatiek), STUK en M Museum Leuven (Playground).

Biografie

Charles Aubin is momenteel curator bij Performa in New York en bij Lafayette Anticipations in Parijs. Eerder was hij assistent-curator op de performance afdeling van Centre Pompidou (Parijs). Hij organiseerde ook tentoonstellingen voor de Printemps de Septembre (Toulouse), de Biennale de Belleville (Parijs) en Coast Contemporary (Noorwegen).

Aubin heeft programma’s samengesteld met een breed scala aan artiesten, choreografen en architecten, waaronder Jérôme Bel, Volmir Cordeiro, François Dallegret, Simon Fujiwara, Andrés Jaque, Tarik Kiswanson, Jimmy Robert, Jacolby Satterwhite, Cally Spooner en Erika Vogt. In 2015 was hij mede-editor van het speciale nummer van Aperture over fotografie en performance.