Bezoekersprogramma Karl Joseph

17-20 feb 2022
BezoekersprogrammaBrussel
Karl Joseph, artistiek directeur van de Rencontres Photographiques de Guyane, bezoekt ons land van 17 tot 20 februari.

Karl Joseph

Karl Joseph, artistiek directeur van de Rencontres Photographiques de Guyane, bezoekt ons land van 17 tot 20 februari. Kunstenpunt ontvangt hem als gast.

Samen met de Direction des Arts plastiques contemporains van de Fédération Wallonie-Bruxelles en Wallonie-Bruxelles International, heeft Kunstenpunt Karl Joseph uitgenodigd om de fotografische scène in ons land beter te leren kennen, kunstenaars en fotografen te ontmoeten ter voorbereiding van de volgende editie van de Rencontres Photographiques de Guyane in november 2022.

Kunstenpunt ontmoette de artistiek directeur naar aanleiding van het project Naître aux mondes, getoond op de Rencontres d’Arles vorige zomer.

Het bezoekersprogramma brengt de artistiek directeur naar verschillende tentoonstellingen en musea. Op het programma staan ook verschillende ontmoetingen en atelier bezoeken met kunstenaars.

Karl Joseph werd geboren in Cayenne, Guyana, in 1973. Hij woont momenteel in Sète maar werkt regelmatig in zijn geboortestreek waar hij ook de tweejaarlijkse Rencontres photographiques de Guyane mede heeft opgericht waarvan hij artistiek directeur is. Als documentair fotograaf werkt hij samen met talrijke perstitels. Hij publiceerde Les Guyanais (Ibis rouge, 2011) en Les Contes de Malastrana (Terrail, 2007)