Allemaal bovenlokaal

01 feb 2018
Werksessie
Allemaal bovenlokaal

Zin om een cultureel project met bovenlokale uitstraling uit te werken? Misschien kom je in aanmerking voor een subsidie. Kom op donderdag 1 februari naar een info- en inspiratiemoment over het transitiereglement.

In aanloop naar een nieuw Decreet Bovenlokaal Cultuurbeleid, dat het toekennen van subsidies vanaf 2020 zal regelen, is er een transitiereglement voor culturele projecten. Dit reglement heeft als doel regionale culturele projecten te ondersteunen en te stimuleren. De eerste indienronde (deadline 1 oktober 2017) is intussen achter de rug. 1 april is de volgende deadline voor het indienen van een dossier binnen het transitiereglement.

Programma 1 februari

Wat is het transitiereglement en voor welke projecten is het bedoeld, wat zijn de beoordelingscriteria en de indieningsmodaliteiten en hoe verloopt de evaluatie?

Departement Cultuur van de Vlaamse overheid geeft alle nodige informatie om aan de slag te gaan met de opmaak van een dossier.

Daarnaast komen ook enkele praktijkvoorbeelden aan bod van projecten die bij de eerste indieningsronde gehonoreerd werden.

Onder begeleiding van procesbegeleider Maarten Soete brainstormen we tot slot rond mogelijke invullingen van bovenlokale projecten binnen het transitiereglement.

Meer informatie

Dit inspiratiemoment is bedoeld voor initiatiefnemers die een kwalitatief bovenlokaal project rond beeldende kunst, podiumkunsten of muziek (willen) opzetten.

Organisatie

Kunstenpunt en Kunstwerkt in samenwerking met Departement Cultuur

Plaats & tijdstip

deBuren, Leopoldstraat 6, 1000 Brussel
1 februari, van 10u tot 13u (onthaal om 9u30)

Inschrijven

Deelname is gratis, mits inschrijving via het formulier.