Twaalf kunstenaars en kunstprofessionals naar Amman, Ramallah, Jeruzalem en Haifa

(c) Amman Design Week

Kunstenpunt organiseert van 5 tot 11 oktober 2018 een werkbezoek in Amman, Ramallah, Jeruzalem en Haifa voor kunstenaars en professionals in de kunstensector (beeldende kunsten, podiumkunsten en muziek) in Vlaanderen. Dit bezoek kadert in het bredere traject van Kunstenpunt rond het Midden-Oosten en Noord-Afrika (MENA) en wordt voorafgegaan door een publieke bijeenkomst in Brussel waarop iedereen welkom is.

Het programma is samengesteld door kunstenaar Samah Hijawi en vindt plaats tijdens de Amman Design Week in Amman en de openingsweek van het Qalandyia International Festival in Ramallah. Het werkbezoek bestaat uit bezoeken aan kunstorganisaties en kunstenaarsinitiatieven, ontmoetingen met kunstenaars en curatoren/programmatoren, en deelname aan voorstellingen, tentoonstellingen en concerten.

Deelnemers

Herman Asselberghs, kunstenaar
Daniel Blanga-Gubbay, curator Aleppo
Bart Danckaert, kunstenaar
Griet Dobbels, kunstenaar
Matthieu Goeury, artistiek coördinator Vooruit
Jan Hoozee, directeur Zephyrus Music & Records
Ilse Roosens, curator Mu.ZEE
Dirk Snauwaert, directeur WIELS
Jeroen Vanacker, artistiek directeur Concertgebouw Brugge
Pieter Van Bogaert, onafhankelijke curator
Charlotte Van Buylaere, onafhankelijke curator
Els Vanden Meersch, kunstenaar

Publieke bijeenkomst 29 augustus: afgelast

Kunstenpunt had op 29 augustus in Brussel de publieke bijeenkomst ‘Hopscotch – Looking at artistic practice across connected geopolitical boundaries’ gepland ter voorbereiding van het werkbezoek. Door praktische omstandigheden (visa) is deze bijeenkomst afgelast.

Contact

Neem contact op met Lissa Kinnaer voor meer informatie.

Downloads