Total Theatre Awards: vier beoordelaars uit Vlaanderen

(c) Steve Oates

Dit jaar vieren de Total Theatre Awards hun twintigste verjaardag. Sinds 1997 werden de Awards al achttien keer georganiseerd. Elk jaar komen 25 beoordelaars uit binnen- en buitenland samen op het Edinburgh Festival Fringe om de beste en qua vorm de meest vernieuwende voorstellingen te selecteren.

De shortlist met die namen wordt daarna voorgelegd aan een panel van juryleden. Er worden zeven awards uitgereikt in vijf categorieën: fysiek & visueel theater; vernieuwing, experiment & vorm; opkomend kunstenaar of gezelschap; circus; en dans.

Het Edinburgh Festival Fringe, dat loopt van 4 tot en met 28 augustus, viert dit jaar haar zeventigste verjaardag.

Middels een open oproep eerder dit jaar werd een delegatie van Vlaamse kunstenprofessionals geselecteerd door Total Theatre en Kunstenpunt. Zij zullen zich voegen bij het Total Theatre Awards Assessment Peer Network, het netwerk van beoordelaars. De geselecteerde professionals worden ondersteund door de Vlaamse Vertegenwoordiging in de UK en door Kunstenpunt, die allebei partner zijn van deze editie van de Total Theatre Awards.

De deelnemers uit Vlaanderen zijn: Filip Tielens, freelancejournalist voor o.a. De Standaard, Klara en De Zendelingen; Jessy Jolings, zakelijk leider bij Compagnie de KOE; Els Van Malderen, cultuurfunctionaris en programmator bij de Vlaamse Gemeenschapscommissie; en Klaas Freek Devos, kunstenaar en dramaturg.

Een delegatie van zes theaterprofessionals werd geselecteerd uit Georgië, Kazachstan, Turkije en Oekraïne. Zij worden ondersteund door British Council.

Programma

Shortlist

  • De Total Theatre Awards-shortlist zal worden bekendgemaakt op donderdag 17 augustus om 12 uur ‘s middags
  • De namen van de geselecteerde kunstenaars worden gepost op de Twitteraccount van de Awards.

Awards

  • De namen van de bekroonde kunstenaars worden bekendgemaakt op de Awards Ceremony die ‘s avonds plaatsvindt op donderdag 24 augustus
  • Tijdens de prijsuitreiking zullen die namen ook worden gepost op Twitter

Meer informatie

totaltheatrenetwork.org