Oproep voor deelname aan workshops rond designeducatie tijdens de Istanbul Design Biennial 2018

School of Earthquake Diplomacy / Deprem Diplomasisi Okulu, Navine G. Khan-Dossos

Actief in de beeldende kunsten en/of vormgeving? Neem deel aan een gesprekstafel op de Istanbul Design Biennial.

De vierde Istanbul Design Bienniale (van 22 september t.e.m. 4 november 2018 in Istanbul, Turkije) organiseert in samenwerking met de British Council een serie gesprekstafels rond ‘design education’.

Kunstenpunt nodigt, met steun van Minister Sven Gatz, drie professionals uit om deel te nemen aan die gesprekstafels. Voor het gesprek op de opening van de biënnale werden kunstenaars Maria Lucia Cruz Correia en Pieterjan Ginckels geselecteerd. Zij zullen het vooral hebben over de waterproblematieken van de toekomst. Voor de gesprekstafel op het slot van de biënnale kan je nog je kandidatuur stellen t.e.m 12 oktober.

Gesprekstafel tijdens het slot van de Design biënnale (1 & 2 november)

  • Titel: The transcendental – Does design education need to consider the dead? (working title)

Deze gesprekstafel zal verlopen in de vorm van een ceremonie met als thema’s: de kennisoverdracht tussen personen en generaties, het belang van historische besef voor vandaag en morgen, en het verlies van kennis wanneer gegevens en ervaringen niet gedocumenteerd en gedeeld worden.

A specific form of Venetian animal sculptures are used as inspiration to create a mould as the main tool for the ceremony. Incense will also be used as taste and smell will dominate perception during the ceremony which will highlight ideas of passing through and transmission as activities in the learning process.

  • Format: gesprek in de vorm van een ritueel, als een dinner party game
  • Samenstelling: Alexandra Midal in samenwerking met kunstenaar Filipe Ribon
  • Plaats: Cafe Pierre Loti, in de wijk Eyüp
  • Data: aankomst 30 oktober 2018, gesprekstafel 1 november 2018 van zonsopgang (7u) tot zonsondergang (18u30) en nagesprek op 2 november.

Oproep voor deelname

Kunstenpunt en de organisator van de biënnale, de Istanbul Foundation for Culture and Arts (İKSV), zijn nog op zoek naar één Vlaamse professionals uit de beeldende kunst en/of vormgeving uit om deel te nemen aan de gesprekstafel tijdens het slot van de biënnale (1-2 november) in Istanbul.

Deelnemers zijn actief als maker, journalist, expert of curator in het domein van de vormgeving en/of beeldende kunst.

Kandidaten zijn gespecialiseerd in het thema van de gesprekstafel en lichten dit ten laatste op 12 oktober toe op basis van een motivatiebrief en cv.

Deelnemers ontvangen van IKSV de vlucht Brussel-Istanbul heen en terug, drie overnachtingen in een hotel met ontbijt en een per diem.