Met Kunstenpunt naar Chamber Music America 2019: open oproep voor muziekprofessionals (klassiek en jazz)

Van 17 tot 20 januari 2019 zal in New York de 41ste Conferentie van Chamber Music America plaatsvinden. Professionals die graag deelnemen kunnen zich bij Kunstenpunt aanmelden.

CMA is de belangrijkste (en zowat de enige) bijeenkomst van professionals op vlak van kamermuziek in de VS. Ruim 600 professionals (managers, agents, presentatoren, festivalmedewerkers, componisten, muzikanten, ensembles) van over de hele VS komen jaarlijks naar deze conventie in New York. In januari zijn er bovendien in New York nog een aantal internationale conferenties en festivals (ISPA, APAP, Under the Radar, Winter Jazz Fest) zodat  een investering in aanwezigheid en deelname daar maximaal kan renderen. Een overzicht vind je terug op janartsnyc.org.

Praktische informatie & voorwaarden voor deelname

Kunstenpunt wil professionals de kans bieden om deel te nemen aan deze conferentie (seminars, workshops, showcases, e.a.), om contacten te leggen, om bestaande relaties te intensifiëren en/of om concrete projecten voor te stellen.

Kunstenpunt biedt aan max. 6 kandidaten een beperkte forfaitaire financiële tussenkomst van €500 voor de kosten van reis & verblijf. Kunstenpunt draagt ook de kosten van de registratie. Er wordt prioriteit gegeven aan wie voor het eerst deelneemt aan deze conferentie.

Kandidaat-deelnemers zijn  managers, agenten of zakelijk leiders van één of meerdere kleine kamermuziekensembles die geen structurele subsidie ontvangen (Kunstendecreet). Vertegenwoordigers van een ensemble dat wel een structurele subsidie ontvangt  – niet hoger dan € 125.000 (Kunstendecreet) – kunnen gratis inschrijven via Kunstenpunt; maar krijgen geen forfaitaire tussenkomst. Alle andere deelnemers kunnen inschrijven aan het verminderd tarief van $205 (tot 30 november 2018).

Daarenboven zal Kunstenpunt de kosten dragen voor de huur van een gezamenlijke stand. Optioneel voorziet Kunstenpunt ook een speciaal netwerkmoment i.s.m.  de Vertegenwoordiging van de Vlaamse Regering (Flanders House)

Het volledige programma is te vinden op  conference.chamber-music.org

Locatie & tijdstip

17 tot 20 januari 2019
West In New York (Times Square)

Kandidatuur

Stuur je kandidatuur en een korte motivatie naar Stef Coninx.