Werkbezoek aan Chamber Music America 2019

17-20 jan 2019
Conferentie
Werkbezoek aan Chamber Music America 2019

Van 17 tot 20 januari 2019 vindt in New York de 41ste conferentie van Chamber Music America plaats. Kunstenpunt is er aanwezig om de Vlaamse kamermuziek te vertegenwoordigen en neemt zes professionals mee op werkbezoek.

CMA is de belangrijkste (en zowat de enige) bijeenkomst van professionals op vlak van kamermuziek in de VS.  Ruim 600 professionals (managers, agents, presentatoren, festivalmedewerkers, componisten, muzikanten, ensembles)  van over de hele VS komen jaarlijks naar deze conventie in New York.  In diezelfde periode zijn er bovendien in New York nog een aantal internationale conferenties en festivals (ISPA, APAP, Under the Radar, Winter Jazz Fest) zodat  een investering in aanwezigheid en deelname daar maximaal kan renderen.

Belgische delegatie in New York

Kunstenpunt zal op de conferentie vertegenwoordigd zijn en nodigde zes muziekprofessionals met focus op kamermuziek uit om deel te nemen aan deze conferentie (seminars, workshops, showcases, e.a.), om contacten te leggen, om bestaande relaties te intensifiëren en/of om concrete projecten voor te stellen. 

Vlad Weverbergh en muziekensemble Terra Nova Collective presenteren in New York de clarinette d’amour – een zeldzame klarinetsoort die na 200 jaar afwezigheid gereconstrueerd is – aan het internationale publiek met een lezing-performance. Terra Nova Collective zal ook een extra concert spelen in het kader van de Chamber Music Triptych-reeks door de Early Music Foundation.

Meer informatie

Het volledige programma is te vinden op  conference.chamber-music.org

Contact

Stef Coninx