Lotto Lokal / Triangle of Support

How can a collective capital create more financial security for individuals within and even outside the arts? Common Income shares inspiring practices and will develop experiments in the course of 2023.
One of those experiments is Lotto Lokal / Triangle of Support.

Gedurende een jaar wordt aan bewoners van een straat in Brussel gevraagd om maandelijks een bedrag in te leggen (pay what you can) in een straat-fonds.

De ene helft van het opgehaalde bedrag wordt maandelijks onder de bewoners verloot tijdens een open en live loterij-avond. De andere helft wordt gespaard en kan jaarlijks worden gebruikt voor een lokaal initiatief dat door de inwoners samen wordt gekozen.

Via gesprekken aan voordeuren wordt de conversatie over geld en vermogen aangegaan. Daarop voortbordurend is er ook Triangle of Support: een ruilproject tussen inwoners die inkomen, tijd en/of vaardigheden beschikbaar hebben en die willen delen of ruilen. 


A Fair New Idea?!

We lanceerden vier open oproepen voor projectvoorstellen die bijdragen aan een sterk, eerlijk en duurzaam kunstveld. Bekijk de resultaten en ontwikkelingen.

A Fair New World?!

Hoe kunnen we toewerken naar een meer inclusieve, duurzame en solidaire kunstwereld?! Tijdens het A Fair New World?! traject (2020-2022) verzamelden we ideeën, praktijken en instrumenten die mogelijke oplossingen bieden.