Lees onze nieuwe pocketpublicatie over internationaal werken in de kunsten

In deze tweede pocketpublicatie brengt Kunstenpunt verslag uit van (Re)framing the International, een onderzoeks- en ontwikkelingstraject omtrent het nieuwe internationale werken in de kunsten.

Van december 2016 tot september 2018 zette Kunstenpunt sterk in op reflectie over nieuwe manieren om internationaal te werken in de kunsten. We verzamelden cijfers en praktijkverhalen in een reeks pop-upmagazines (lees deel eentwee en drie), brachten de sector samen voor inspiratiesessies (podiummuziek en beeldende kunst) en deelden deze kennis vervolgens op een symposium, waar we aan de hand van werktafels en gespreksrondes een ‘Recept voor de Toekomst’ uittekenden met en voor de kunstensector.

In deze Kunstenpocket #2 vat Joris Janssens (hoofd onderzoek en ontwikkeling) een aantal inzichten uit dit hele traject samen en tekent hij mogelijke pistes uit voor een meer duurzame internationale kunstenpraktijk.

Je kan de Kunstenpocket online doorbladeren in het Nederlands of Engels. Heb je liever een fysiek exemplaar? Laat dan je adres achter via dit formulier. (Let op: de NL exemplaren zijn niet meer beschikbaar). 

Over Kunstenpocket

In deze reeks deelt Kunstenpunt inzichten uit lopende onderzoekstrajecten. Verscheen eerder: Kunstenpocket#1 Brussel. Op zoek naar territoria van nieuwstedelijke creatie. (Chris Keulemans Januari 2018).

Meer informatie

Alle verzamelde dossiers vind je ook terug op onze website bij ‘Internationaal (samen)werken‘.