(Re)framing the International: inspiratiesessie beeldende kunsten

29 mrt 2019
Werksessie
(Re)framing the International: inspiratiesessie beeldende kunsten

(c) Annabella Schwagten

Internationaal werken is een vanzelfsprekendheid in de kunstensector. Op zoek naar nieuwe ‘markten’ om werk te tonen, naar een ander publiek, naar nieuwe bronnen van inkomsten of naar inspiratie voor nieuw werk, reizen kunstenaars en kunstprofessionals de wereld rond.

Die internationalisering heeft echter een keerzijde. In de vluchtigheid van snelle internationale contacten is er nauwelijks tijd om de context van een plek te begrijpen. Het mondiale transport laat een grote ecologische voetafdruk na. Vanuit het westen reizen we overal heen, maar omgekeerd wordt reizen naar Europa uit niet-westerse landen steeds moeilijker. De ongelijkheid in toegang tot productie- en distributiemiddelen is een feit.

Hoe kan het anders en duurzamer in de kunstensector, op artistiek, economisch, maatschappelijk, sociaal en ecologisch vlak? Daarover buigen we ons tijdens de inspiratiesessies (Re)framing the International.

Voor wie

Deze eerste inspiratiesessie (Re)framing the International focust op beeldende kunsten. In april 2018 volgen ook sessies voor podiumkunsten en muziek.

De sessie is bedoeld voor kunstenaars, curatoren, medewerkers van kunstenorganisaties, werk- en residentieplekken, critici, onderzoekers en andere kunstenprofessionals actief in de beeldende kunsten.

Programma

Denk mee met Kris Verdonck (A Two Dogs Company), Stef Van Bellingen (WARP), Phillip Van den Bossche (Mu.ZEE), Ils Huygens (Z33), Bart Vanvoorden en Fleur van Muiswinkel (Nona/Contour) en Simon Delobel (Trampoline).
Philippine Hoegen faciliteert het gesprek. 

Plaats, tijdstip en inschrijvingen

29 maart 2018 van 14u tot 17u
NONA Kunstencentrum, Begijnenstraat 19, 2800 Mechelen