Kunstenpunt zoekt: jobstudenten voor transcripties van interviews, podcasts, focus- en panelgesprekken

Ben je student? Wil je het kunstenveld goed leren kennen? Kun je goed met tekst overweg? En weet je hoe je de spreektaal uit een transcriptie haalt, tot er een leesbare tekst overblijft? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Kunstenpunt is het steunpunt van de beeldende kunst, de podiumkunsten en de klassieke muziek in Vlaanderen. We helpen het kunstenveld op allerlei manieren vooruit: info en advies, onderzoek en ontwikkeling, internationale promotie, sectorbijeenkomsten,…

Om ons werk goed te doen moeten we de sector goed kennen. Dat doen we o.a. door met de juiste mensen te spreken. Interviews, panelgesprekken, podcasts, enzovoort. Omdat sommige mensen liever lezen dan luisteren, gieten we die in teksten. 

Daarvoor zijn we een groepje studenten aan het samenstellen, die zin hebben hun handen uit de mouwen te steken om goed leesbare transcripties te maken, én hierdoor ook de kunstensector goed te leren kennen.

Wat doe je?

Je maakt deel uit van een groepje mensen die transcripties voor ons maken. Opdrachten komen met de regelmaat van de klok. Telkens bekijken we wie beschikbaar is voor welke opdracht.

Hoe ziet zo’n opdracht eruit? Kunstenpunt maakt automatische transcripties van podcasts, interviews en publieke gesprekken. Jij maakt daar leesbare teksten van, die dicht blijven bij wat oorspronkelijk is gezegd. Voorbeelden vind je hier, hier en hier (scroll telkens naar de link waarachter de transcriptie te vinden is).

Deze teksten komen op onze website terecht en worden via social media gepromoot. Je draagt heel concreet bij tot het informeren van onze sector, en via je werk kom je heel wat over die sector te weten. 

Hoe is het om voor ons te werken?

Kunstenpunt zit in een levendig landschapskantoor, maar ook thuiswerk is mogelijk. We denken in functie van resultaten, niet van uren doorgebracht op kantoor. 

De kantoren bevinden zich in de Ravensteingalerij in Brussel, vlakbij station Brussel Centraal. Er zijn eetcafé’s, broodjeszaken, fitnessclubs en een park in de omgeving.

Mensen van Kunstenpunt werken vanuit een grote liefde voor de kunsten, die ze graag met anderen delen. Tips voor concerten, voorstellingen en tentoonstellingen worden voortdurend uitgewisseld. De ploeg verwelkomt mensen die nieuwe perspectieven binnenbrengen. Samen engageren we ons ervoor steeds diverser te worden en steeds inclusiever te handelen. Dat is een nooit eindigend leertraject waar we ten volle voor gaan.

Werken bij Kunstenpunt betekent dat je grote autonomie krijgt als je dat wil, maar ook alle nodige ondersteuning en input. De collega’s zijn er voor elkaar en ook voor jou.

Fysieke bereikbaarheid

Onze ingang is in de Rotonde van de Ravensteingalerij op de begane grond. Je kan ons drempelloos bereiken (met uitzondering van een klein opstapje van 3 cm) vanop de treinperrons via de liften van het stationsgebouw en in de Ravensteingalerij (standaard deuren- en liftbreedte). Ons sanitair is momenteel niet rolstoeltoegankelijk. Tot dat is gecorrigeerd hebben we afspraken met een nabijgelegen organisatie voor gebruik van hun sanitair.

Privacy 

Als je persoonlijke gegevens met ons deelt bij een sollicitatie, dan kunnen die tot vijf jaar lang bij ons bewaard worden, maar enkel met het oog op eventuele verdere jobkansen. In tussentijd kan je je gegevens laten aanpassen of verwijderen door een mailtje te sturen naar sam@kunsten.be.

Wat bieden wij je?

  • Verloning: 14 euro bruto per uur
  • Terugbetaling van je vervoerskosten
  • Flexibele werkuren

Hoe aanmelden?

  • Stuur je CV en korte motivatie naar vacatures@kunsten.be en doe dit ten laatste op vrijdag 1 december 2023. Wij laten je op onze beurt iets weten voor het jaareinde.
  • Heb je vragen over deze oproep? Stuur een mail naar ann.overbergh@kunsten.be